четвер, 29 серпня 2024 р.

З любов’ю захисникам!

Наразі наші воїни потребують моральної підтримки, теплоти сердець українців. Бійцям вкрай важливо знати, що про них пам’ятають і на них чекають. Сьогодні дітлахи робили сердечкі нашим героям. Тож, сподіваємося, що обереги, створені своїми руками, зігріють воїнів душевним теплом, оберігатимуть їх від ворожих куль та допоможуть здобути перемогу і мир для нашої України.
Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

День пам'яті захисників України.

29 серпня о 9:00 колектив Центральної міської бібліотеки разом із співробітниками МКДЦ «МИР» з нагоди Дня пам’яті Героїв, які загинули під час виконання бойових завдань за територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України.
Вшанували пам'ять хвилиною мовчання під час виконання Державного Гімну України. Пам'ятаймо наших Героїв щодня, не забуваймо їх героїчний вчинок заради щасливого майбутнього нашої Держави.

середа, 28 серпня 2024 р.

Літо – час відпочивати!

Бажаєте весело та цікаво провести час з друзями ? Приходьте до бібліотеки! Ми пропонуємо провести час в незвичайній атмосфері та пограти в настільні ігри. Сьогодні наші відвідувачі ознайомились з розважальними новинками . Це чудовий спосіб проведення дозвілля. Час пройшов непомітно і в гарному настрої.

Бібліоогляд. Книга Володимир Лис «Максим Гонтар»

Сьогодні в рубриці «Book time» – книга Володимир Лис «Максим Гонтар».

У його новому романі «Максим Гонтар» укотре переплітаються історичне минуле й сучасність, індивідуальні людські долі представників різних поколінь і суспільно значущі процеси, вічні цінності та новітні технології. Головний герой — молодий інтелектуал-нонконформіст, історик, науковець і публіцист, справжній патріот, який не лише на словах відстоює свої принципи, а й власними вчинками доводить вірність прадавнім героїчним традиціям свого народу. Відносини батьків і дітей, пошук свого місця в житті, розділене та нерозділене кохання, щира дружба й підступна зрада, пам’ять і забуття — ось далеко не повний перелік проблем і ситуацій, розв’язання яких розгортається на сторінках роману.

вівторок, 27 серпня 2024 р.

Кінопоказ мультфільму

27 серпня у вільному 3D кінотеатрі відбувся кінопоказ мультфільму з подальшим обговоренням. У мультфільмі йшлось про байдужого чоловіка, який ніколи нікому не допомагав, допоки не стався випадок, який усе змінив. Опісля чоловік зрозумів, що допомагати – це приємно. Після перегляду присутні ділились враженнями та думками від побаченого.

Назавжди в наших серцях

29 серпня – День пам’яті Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме в цей день 2014 року стався один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом. Коли українські військові колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. За даними Українського інституту національної пам’яті, унаслідок підступності росіян українська армія втратила загиблими 366 воїнів, 429 отримали поранення, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні Захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за незалежність нашої країни. 
Щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України в сучасній російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. У відділі абонементу ЦМБ оформлена книжкова виставка «Назавжди в наших серцях».
Вічна і світла пам’ять загиблим!

пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Майстер-клас до Дня Незалежності

23 серпня у Централіній міській бібліотеці пройшов майстер-клас до Дня Незалежності «Я живу тобою, Україно!». В цей важливий день для нашого народу, діти створили янголів-мотанок, які оберігатимуть від усього злого, і посилатимуть добрі думки. Захід відбувся завдяки підтримці Громадська організація "Центр інноваційного розвитку "Персона".

середа, 21 серпня 2024 р.

Гра-мандрівка "Всім серцем любіть Україну свою!"

До Дня Незалежності України, Дня національного прапора працівники центральної міської бібліотеки провели захоплюючу гру-мандрівку «Всім серцем любіть Україну свою!», в ході якої діти дізналися найцікавіші факти про Україну, шукали відповіді, граючи у пізнавальні ігри, розгадували плутанки, надихалися історіями незламності і любові до рідної України, відчули гордість за приналежність до величної української нації.
Захід був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку «Персона».

пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

четвер, 15 серпня 2024 р.

Майстер-клас 3D –ручкою

15 серпня у нашій бібліотеці всі бажаючі мали змогу зануритися в неймовірний світ моделювання і створити справжній шедевр за допомогою 3D-ручки. Маленькі майстри робили сонечка – яскраві та веселі, не схожі одне на одного. Така творчість дозволяє урізноманітнити дозвілля і по-новому поглянути на сучасні розваги, сприяє розширенню дитячого кругозору, розвитку просторового мислення і моторики рук. Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

середа, 14 серпня 2024 р.

Поки триває літо

14 серпня у Центральній міській бібліотеці пройшла чергова бібліосереда «Літо - час відпочивати». Бібліотекарі підготували ігри, в яких діти показали свою швидкість, розум і кмітливість. Час пройшов швидко, було весело і пізнавально.

Бібліоогляд. Книга для особистісного розвитку

Сьогодні в рубриці «Book time» – книга Джеймса Борґа «Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування»
Бізнес-тренер Джеймс Борґ, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та «контролю мислення», пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Його методика допоможе змінити спосіб мислення і поведінку в особистому житті й на роботі, зробить життя цікавішим, насиченішим і позбавить зайвого стресу, а ваші навички спілкування сягнуть геть нового рівня.

понеділок, 12 серпня 2024 р.

Мейкер-тайм «Молоді, активні, креативні»

12 серпня в Центральній міській бібліотеці відбувся мейкер-тайм «Молоді, активні, креативні», присвячений Дню молоді. Присутні навчилися всім тонкощам роботи з фарбами по текстилю та створили власні неперевершені витвори мистецтва. Під час майстер-класу дівчата намалювали на футболках сонце - символ єднання, життя та рівноваги. Захід відбувся завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвиту «Персона»».

четвер, 8 серпня 2024 р.

Майстер-клас «Цікаві речі – руками малечі»

Діти часто ставлять складні питання про навколишнє середовище. Як дати відповідь та показати, що знаходиться у глибині океану та на самому дні? Для цього бібліотекарі підготували майстер-клас «Цікаві речі – руками малечі», де разом з дітьми відтворили загадкові таємниці океанської безодні та її незвичайних мешканців.
Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

середа, 7 серпня 2024 р.

Дітлахи будували місто майбутнього

7 серпня в нашій бібліотеці відбулася захоплююча ігротека з конструювання. Маленькі архітектори мали можливість дати волю своїй фантазії і побудувати власне місто майбутнього з використанням різноманітних конструкторів. Діти мали чудову можливість поринути у світ креативності та фантазії, будуючи власне місто.