четвер, 21 серпня 2014 р.

Святкування Дня незалежності України






День незалежності — найважливіше національне свято в більшості країн світу. Не є винятком і Україна: 24 серпня, а саме цього дня наша країна святкує річницю своєї незалежності, є головним державним святом. На передодні свята, 21 серпня, в читальному залі ЦМБ відбулося чергове засідання культурологічного клубу «Українська цивілізація», присвячене Дню незалежності України.
Керівник клубу Заремба М. зробив доповідь на тему «Україна єдина країна». Микола Анатолійович розповів присутнім про те, як на всіх етапах становлення, український народ демонстрував високий національний дух і прагнення жити вільно і незалежно, у мирі та злагоді з іншими народами. Шлях України до незалежності, до створення суверенної держави був довгим та кривавим. Багато українців пожертвували своїм життям заради цієї прекрасної мети. Об'єднавши всі етнічні українські землі й створивши умови для розвитку багатоетнічного українського народу, його мови, культури, традицій. День незалежності - це день, у якому щорічно зустрічаються Минуле і Майбуття України. Минуле має вселяти мудрість. Майбуття повинно виховувати в нас відповідальність за прийняття рішень. Він підкреслив, що доля України - це доля всіх, хто живе під високим синім українським небом, працює на рідній землі. Вони рівні серед рівних, вільні громадяни України.
Чуйно, лірично, з великим надхненням виконувала пісню «Бій під Крутами», колишній викладач музичної школи №2 Землянська – Тимочко З.. Пісню на слова павлоградського поета Миколи Прудкого виконала поетеса і композитор Жанна Арішака .
Учасники молодіжного естрадного театру «Елен», виконали уривок з поеми «Гамалія» Т.Г. Шевченка, та підняли настрій гуморесками Павла Глазового. Помітне пожвавлення настрою своїм виступом привнесли наймолодші вихованці театру.
З особливим почуттям, павлоградська поетеса Степаненко А., читала вірші про українську землю.
Бібліотекарі читальної зали підготували предметно – книжкову виставку «З днем народження країна». Література, представлена на виставці, висвітлює державотворчу діяльність українського народу в ході його історичного розвитку, розкриває основні етапи становлення української державності. Чільне місце відведено літературі, яка характеризує різні аспекти проголошення і здобуття державної незалежності України. Присутні ознайомились з історичними, суспільно-політичними та культурними матеріалами про створення та становлення нашої держави.
Окремим розділом виставки стали предмети українського побуту та фольклору.
На завершення свята була зроблена загальна фотографія на пам'ять про зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар