понеділок, 8 лютого 2016 р.

Палітра книжкових виставок

Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова історична подія.  Що насправді відбувалося тоді? Яке значення мали ті події для нашої історії та сучасності?  Бібліотекарі абонементу для дорослих оформили виставку-роздум «Крути – символи національної честі», на якій представлені  матеріали про події далекого січня 1918 року, про вшанування пам’яті сьогодні та вірші письменників, присвячених загиблим юнакам.

20 січня напередодні святкування 97-ї річниці Соборності України бібліотекарями абонементу для дорослих організовано тематичну виставку «Прихилимо один до одного серця» Відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з Конституцією України, тематичною літературою, підручниками.
 Тематична виставка «Файна Украйна» стане справжньою знахідкою для тих, хто цікавиться історією та традиціями  рідної землі.
Кожна людина має громадянські й політичні права та свободи, але поряд з цим важливою проблемою сучасного світу є правова обізнаність громадян.
Для користувачів бібліотекарі  оформили тематичну виставку «Я маю право», яка інформує  про нові законодавчі акти, знайомить з літературою на юридичну тематику.

 Український воїн надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої честь, свобода і незалежність це важніше за все. Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю в українському суспільстві.   На виставці  «З Україною в серці» представлені світлини загиблих земляків в зоні АТО.
 


Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.  Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб – мова. До Міжнародного Дня рідної мови бібліотекарі читального залу оформили книжково-ілюстративну виставку «Мови світу» на якій представлені підручники, словники, художня література на англійській, німецькій, польській та інших мовах світу. Виставка оздоблена символічними предметами, які передають дух та атмосферу країн.

 Події, потрясали світ, немов хвилі накочувались на Павлоград: війни, революції, роки лихоліття змінювалися спокоєм. І кожна така «хвиля» приносила з собою щось нове, цікаве. Завітайте до мистецько-краєзнавчої зали і перегляньте тематичну виставку «Рідний край – частинка України». Вас чекають чимало цікавих фактів: забавних і трагічних, вражаючих і пізнавальних. Доля міста нікого не залишить байдужим.

В лютому місяці, в рамках регіональної кампанії «Дмитро Яворницький – ім`я, овіяне легендами», бібліотекар мистецько-краєзнавчої зали Галина Вовк оформила тематичну виставку «Особлива Особистість, яка знайомить користувачів бібліотеки з подвижницьким життям та науковою діяльністю відомого історика, археографа, лексикографа, фольклориста, етнографа, письменника та поета Дмитра Івановича Яворницького, життєвим кредо якого був вислів: “Душу свою віддай, а трудись, працюй”. Його, гідний наслідування подвижницький приклад, назавжди збережеться у пам'яті нащадків.

На території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” у лютому починає працювати новий “DOCU/КЛУБ” для прихільників документального кіно. Відвідувачі зможуть не тільки дивитись ексклюзивні кінострічки, але й обговорювати їх, а також поповнювати свій багаж знань у сфері правознавства. 
Докладніше про новий кіноклуб відвідувачі зможуть дізнатися, подивившись виставку “Бібліотечний відеосалон” на юнацькому абонементі! 





Немає коментарів:

Дописати коментар