середу, 15 травня 2019 р.

Бібліотека отримала нові книги

Вже не вперше Центральна міська бібліотека отримує в дар видання від нашого мецената, Герасименка Миколи Михайловича, заслуженого юриста України, радника Голови СБУ.
Вагоме суспільне значення має його активна участь у спільній роботі з Українським інститутом національної пам'яті, органами державної влади, не-урядовими організаціями щодо узагальнення документів, які надали можливість дослідити трагічні сторінки національно-визвольного руху, політичних репресій, а також найжахливішої за масштабом трагедії Голодомору 1932-33 років в Україні як геноциду українського народу. Розкриття історичної правди й винесення уроків з цих трагедій позитивно оцінено суспільством та світовою спільнотою.
Література, подарована Миколою Михайловичем, буде цікава всім, хто цікавиться історією України.
Ці книги передав до бібліотеки Ярослав Могильченко, ветеран АТО, «муніципальний вартовий», який спільно з поліцією охороняє громадський порядок на вулицях Павлограда.
Ми щиро вдячні Миколі Михайловичу та Ярославу за такі подарунки. 
Та хочемо розпочати своє знайомство з новинками з видавничого проекту «Про Україну з гонором і гумором», який покликаний популяризувати серед широкого загалу читачів новітні досягнення історичної науки, сприяти подоланню у свідомості українців комплексу меншовартості та спотвореного за доби радянського тоталітаризму сприйняття історичних подій, постатей, стосунків України з сусідами тощо.
У рамках проекту передбачається видати до 200 науково-популярних книжок з української минувшини: від славних перемог і трагічних сторінок до звичаїв, побуту, сороміцьких анекдотів та бувальщин. 

Немає коментарів:

Дописати коментар