понеділок, 1 вересня 2014 р.

Перший урок "Україна – єдина країна"

Україна... Золота чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!
Вишита колоссям і калиною,
Вигойдана співом солов’я,
Звешся величаво – Україною,
Земле зачарована моя.
Цього року у всіх школах України перший урок мав назву: “Україна – єдина країна”. Бібліотекарі читального залу Павлоградської міської бібліотеки 1 вересня підготували цікавий матеріал про Україну і запросили до себе в гості учнів 8‑х класів ЗОШ № 17. Школярі завітали до бібліотеки у вишиванках, а волосся дівчат було прикрашене барвистими вінками. Захід розпочався з вірша “Моя золота Україна” у виконанні Лазько Тетяни та Ярошенко Лізи. 
Якщо поглянути на карту Європи, то у самому центрі ми побачимо наша рідну Україну, нашу Батьківщину, яка має свою землю, свою мову, культуру, історію, власні звичаї і традиції та неповторні державні символи. Саме про них і розповіли Гринь Вікторія,Пересада Поліна та Куляміна Дарія.
Учням не довелось сумувати, вони активно приймали участь у історичному бліц-конкурсі “Ще як були ми козаками”, а також з задоволенням сплели словесний віночок про національні символи держави.
Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою. Школярам було продемонстровано відео “Молитва за Україну”, а Артем Бабенко, взявши до рук запалену свічку, від душі продекламував вірш “Молюсь за тебе, Україно”.
Бібліотекар Богомазова В. нагадала учням, що саме вони, майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею та здобутками повинні підносити культуру, славити її, бути гідними своїх предків, любити рідну землю, берегти волю і незалежність України, поважати свій народ і його мелодійну мову. 
У залі панувала піднесена атмосфера, а сам урок закінчився піснею “Україна” у виконанні Лопатіної Анастасії.

Немає коментарів:

Дописати коментар