четвер, 28 квітня 2016 р.

Фестин-майданчик «Велика гаївка»

Писанка – це неповторне багатство…
 Його треба берегти, як безцінний скарб!
 Нам слід пишатися ним перед світом!
 (Олександр Довженко)
Наближається найсвітліше весняне свято – Великдень. Православні християни вже активно готуються до його зустрічі – шукають найцікавіші рецепти пасок, підбирають різні види фарбування яєць. 
Кожно року в нашому місті проходить Свято писанки до якого долучилася і наша бібліотека, де 28 квітня розгорнувся фестин-майданчик «Велика гаївка» великодніх розваг та арт-майстерень. Гостей зустрічали гарні дівчата, які запрошували усіх бажаючих стати навколо великої писанки і заспівати гаївку.  

Та найцікавіше чекало попереду – літературний квест «Знайди писанку». За старовинною картою та підказками, які ховались у найнесподіваніших місцях, всі кинулись на пошуки скарбів. Діти дружно раділи, коли знайшли таємничу скриньку із сюрпризом для кожного учасника. Веселі конкурси,  естафети, подарунки до свята підготували працівники бібліотеки. Активно відпочивши, кожен з дітей міг взяти участь у майстер-класах.
Писанки,  які розмалювали діти усі різні, вони не схожі між собою, бо виготовлені з різних матеріалів: печива, гіпсу, паперу – але такі особливі, і кожна з них має власне значення. Писанка – це один з найкращих старовинних символів України, маленьке диво, яке кожен міг зробити сам!

Немає коментарів:

Дописати коментар