неділю, 2 липня 2017 р.

Філателістика. Колекціонування поштових марок

З моменту появи і до сьогоднішніх днів поштові марки залишаються одним з найпопулярніших напрямків колекціонування. Випущені вони у великій кількості, купити їх можна без проблем. Спеціалізовані магазини пропонують поштові марки, ціни на які починаються від десятків гривень до декількох сотень тисяч доларів. Тому можна з упевненістю вважати таку покупку вигідним капіталовкладенням, способом збереження грошових коштів.
З середини XIX століття одним з предметів колекціонування є- марки. Види марок завжди відображали суспільне і політичне життя держав, а також історію світової пошти. 
2 липня у центральній бібліотеці зібралися колекціонери, щоб продемонструвати свої колекції і поділитися своїми знаннями з історії винекнення марок. База Ігор Евгенійович розповів про першу у світі поштову марку ,яка з’явилася в Лондоні в 1840 році. Це було зображення королеви Вікторії на чорному тлі вартістю один пенні. «Чорний пенні» – це винахід Роланда Хілла, у подальшому працівника поштового відомства в Англії. Виконувала ця марка роль знаку поштової оплати.
Також присутні дізналися про інші різновиди марок.
Спочатку це був вертикальний прямокутник. Потім він став горизонтальним, а зображення розташовувалося в овалі. Слідом за ними Британська Гвіана, Індія, Румунія, Афганістан, Росія стали робити круглі марки. Трохи пізніше Англія й Північна Америка винайшли квадратну марку з основою на вершині. Також відомі марки трикутної, шестикутної (Бельгія), восьмикутної (Туреччина) форми.
Багато чого невідомого і цікавого зберігають у собі поштові марки ,та завдяки філателістам ми будемо мати нагоду про це дізнатися.

Немає коментарів:

Дописати коментар