середу, 7 лютого 2018 р.

«Монети: історичні цікавинки»

У нашому світі постійно фігурують гроші. У будь-якій країні, в будь-якій валюті і в будь-якому вигляді, будь то паперові або металеві гроші, але тільки завдяки їм ми можемо щось придбати. Ми хочемо вас познайомити ближче з одним з варіантів грошей, з монетами.
4 лютого у центральный бібліотеці вкотре зібралися колекціонери щоб продемонструвати свої колекції і розповісти деякі цікаві факти про монети.
А саме...
- В Афінах була монета, за яку віддали більше 300 тис. доларів на аукціоні. 
- У стародавньому Китаї, ще до нашої ери, виливали монети різними формами, не тільки як ми звикли бачити круглі. Так були створені монетки у вигляді ножів, дзвіночків, ключів і т.п.
- Була і мініатюрна монетка, вага якої становила усього 0,17 грама. Існувала така на Русі і прирівнювалася всього до 1/4 копійки....
- Слово «копійка» існує завдяки Івану Грозному? На срібних грошах було зображено князя зі списом, а Грозний створив указ, з чого випливало, що такі монети повинні називатися «копійкою».
- Монети так само служать оберегом для багатьох народів. Так, наприклад, американці з першої зарплати залишають долар на щастя, німці роблять отвори в монетах і носять на шиї у вигляді кулона..
- Сучасні монети створюються не тільки для того, щоб мати можливість розплачуватися за покупки, але й так само для того, щоб вона була раритетом і дорогим продуктом, завдяки чому можна створювати аукціони і всілякі «купюрні» заходи.
Загляньте і ви до себе на антресолі, можливо там ви знайдете те, що має ціну більше мільйона.

Немає коментарів:

Дописати коментар