вівторок, 13 листопада 2018 р.

Бібліотечний десант до ЗОШ № 17

Ганна Павлівна Світлична. Наша землячка, українська поетеса, з мужньою, ніжною та ліричною душею. Її не стало вранці 11 листопада 1995 року. Традиційно в ці дні Павлоградська центральна міська бібліотека, яка носить ім’я Ганни Світличної, проводить дні пам’яті поетеси. Цього разу 13 листопада ми попрямували до ЗОШ № 17, щоб разом зі школярами переосмислити життєвий та творчий шлях поетеси.
Невимушена атмосфера, теплота спілкування панували на зустрічі. Бібліотекар Галина Вовк і вчителька української мови та літератури Надія Гордієнко запропонували учням змістовну книжкову виставку та відеопрезентацію про життя і творчість поетеси. Школярі декламували чудові вірші нашої землячки. Родзинкою зустрічі став прижиттєвий запис голосу Світличної. В її виконанні діти послухали вірш «Горлиці гудуть в моєму краї». Закінчилася зустріч колективним читанням вірша Г. Світличної «Є щастя».
Ганна Світлична вже належить вічності, а нам належить її поезія. Ми запрошуємо шанувальників творчості поетеси завітати до нашої бібліотеки, зануритися у цілющі джерела поетичного слова, погортати сторінки її збірок.


Немає коментарів:

Дописати коментар