середу, 5 жовтня 2022 р.

Бібліоогляд. Для шанувальників історії та генеалогії

Сьогодні в рубриці «Бібліоогляд «Booktime» ми представляємо книгу «Родовід. Як знайти своє коріння». Її автор Валерій Томазов – кандидат історичних наук, старший науковий співробітник, завідувач сектору генеалогічних та геральдичних досліджень Інституту історії України НАН України.
Ця книга є своєрідним путівником по лабіринтах людської історії для тих, хто цікавиться своїм родоводом та бажає знайти своє коріння, відновити генетичний зв’язок із пращурами, пам’ять про яких загубилася у перебігу століть бурхливого минулого нашої батьківщини.
Читач зможе зрозуміти, що це за наука — генеалогія, коли вона з’явилася та як розвивалася, що вивчає і чому важлива для кожного з нас. У книзі надаються рекомендації щодо процесу здійснення родовідного пошуку, характеризуються джерела, які можуть містити необхідну для дослідника-початківця інформацію про його предків, пропонуються способи фіксації генеалогічного матеріалу.
Книга гарно ілюстрована, функціональна та легко читається. Розрахована на юнацтво і широке коло шанувальників генеалогії та історії.
Ця книга отримана завдяки підтримці Українського інституту книги. Тож якщо ви цікавитеся історією або генеалогією, або хочете якомога більше дізнатися про свій родовод – запрошуємо до нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар