середу, 10 травня 2023 р.

Майстер-клас «Символ пам’яті» до Дня пам’яті і примирення

У Бібліомайстерні сімейного дозвілля до Дня пам’яті і примирення відбувся майстер-клас «Символ пам`яті», на якому разом з дітьми виготовили квітку маку. Захід було проведено в рамках реалізації соціально-культурного проєкта «Бібліотека – місце добра та допомоги» за фінансової підтримки міста Ставангер.
Бібліотекарі розповіли про квітку маку – один із символів української міфології. Адже ця квітка має дуже багато значень. Це символ сонця, безкінечності буття й життєвої скороминущості. Також мак – це пишна краса, воля, гордість, оберег від нечистої сили. У міфології Персії квітку пов’язували з любов’ю й радістю, у Китаї – з успіхом. Стародавні єгиптяни неодмінно клали до гробниць фараонів великі макові оберемки, оскільки вірили, що після смерті померлий отримає вічну молодість і красу. А буддисти вірять, що бутон маку розкриває свої пелюстки після того, коли Будда засинає і його вії торкаються землі.
А ще присутні вирішили поділитись позитивом і написали листи підтримки для наших захисників, які будуть їх надихати та захищати.
Щиро дякуємо інтеркультурному місту Ставангер та координаторці Національної мережі інтеркультурних міст України Ксенії Рубікондо за підтримку у проведенні заходів та солідарність.


Немає коментарів:

Дописати коментар