середу, 8 листопада 2023 р.

У відділі абонементу з’явиться «Польська полиця»

Центральна міська бібліотека ім. Г.П. Світличної КЗ «Павлоградська міська ЦБС» стала учасником проєкту «Польська полиця в Україні» від Українського інституту книги спільно з Інститутом книги у Польщі та за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі.
У межах проєкту «Польська полиця в Україні» павлоградська ЦМБ отримала безкоштовно комплект із 20 нових книжок для створення книжкової полиці польської літератури. Нові книги – це добірка перекладів українською мовою польської класичної та сучасної літератури для дорослих та юнацтва. Книжки польських авторів видані українською мовою видавцями України на кошти гранту від Інституту книги в Польщі.
Проєкт спрямований на створення доступу до польської літератури в публічних українських бібліотеках. Місією Інституту книги, серед іншого, є популяризація польської літератури у світі. Проєкт «Польська полиця» має особливе значення в цій справі, оскільки польська книга має можливість успішно потрапити до читачів за допомогою бібліотек місцевих громад. Крім того, важливо, щоб література також потрапила до польської меншини та людей з польським корінням, а також тих, хто вивчає мову або іншим чином шукає контакту з польською культурою.
Започаткована ініціатива – хороша нагода для українських читачів дізнатися більше про культуру, літературу та історію Польщі – країни, яка прихистила сотні тисяч українських біженців.
Після нетривалої обробки з «Польською полицею» можна буде ознайомитися у відділі абонементу ЦМБ ім. Г.П. Світличної.





Немає коментарів:

Дописати коментар