пʼятниця, 19 січня 2024 р.

Яку пресу почитати, щоб від стресу не страждати

Ми хочемо перестати занадто хвилюватися, бути більш спокійними, радісними та задоволеними, а наша психіка нас підводить. У наш час зберегти ментальне здоров’я, справлятися з життєвими стресами не легко, але дуже важливо. Будь-яка ситуація чи період рано чи пізно завершується. Життя продовжується, тому непотрібно ставити його на паузу. Ми маємо право сумувати, горювати, сміятись, плакати, радіти.
Як підтримати своє психічне здоров’я та душевну гармонію? Відповідь на це запитання можна знайти на сторінках газет та журналів, які отримує Павлоградська центральна міська бібліотека. Давайте разом погортаємо ці сторінки та дізнаємося як підтримати себе та своїх близьких у цей складний час.
Чому ми «беремо важке в голову», помічаємо більше негативу, бурхливо реагуємо на нього? Лікар Київського міського центру контролю та профілактики хвороб Отто Стойка у статті «Зміцнюємо стресостійкість» дає поради, як знайти баланс між емоціями та розумом. «Одна з важливих порад – знаходьте тишу. Хоча б на декілька хвилин, краще на 15-20 і більше. Не бійтеся короткочасної самоти та бездіяльності. Тиша – це коли ви нічого не слухаєте, не дивитеся, а можливо, дрімаєте, читаєте, малюєте. Напишіть лист вдячності комусь або собі, щоденник прожитого дня, але без сильних емоцій». Про інші поради від лікаря можна прочитати у першому номері газети «Порадниця» за 2024 рік.

Зайнятися квітковою терапією для поліпшення психологічного стану пропонує газета «Мої літа – моє багатство». У другому номері цього видання йдеться про кімнатні рослини та про їхній вплив на наше життя. Ми заводимо кімнатні рослини для того, щоб зробити інтер’єр свого житла затишним. Але завжди варто подумати про те, що кожна рослина має власну енергію, а часом і магічні властивості. «Квіткова магія: кімнатні рослини, які приносять у будинок щастя та любов» – назва статті сама говорить про себе. Тому, перед тим, як принести в будинок нову живу квітку, необхідно уважно прочитати, чим вона є і як впливає на людину. Наприклад, драцена. Драцену, або «драконове дерево» називають «квіткою антихолостяка». Існує легенда про те, як ацтекський воїн закохався в дівчину, батько якої сказав, що відпустить доньку лише в тому випадку, якщо драцена, що засохла, випустить листочки за п’ять днів. Хлопець відразу взявся активно поливати рослину, вона віддячила молодою зеленню і воїн у результаті одружився. До речі, драцена здатна видаляти з повітря замкнених приміщень такі шкідливі речовини, як бензол, трихлоретилен, формальдегід. Якщо хочете докладніше дізнатися про властивості кімнатних рослин, читайте перший номер газети «Мої літа – моє багатство»

А ось газета «Добра кухня» пропонує для поліпшення ментального здоров’я заварити Цитрусовий чай. Напій на основі зеленого чаю з додаванням цитрусових фруктів й улюблених спецій – бездоганне рішення для будь-якої пори року У першому номері газети надруковано рецепт приготування смачного і корисного напою. Апельсин нарізати кружальцями, яблуко нарізати часточками. Лимон розділити на дві частини, із кожної вичавити сік у чайник. Викласти інгредієнти в чайник, залити медом, додати корицю або м’яту. Додати заварку і залити гарячою водою.

Бережіть себе! Заварюйте ароматний чай та читайте улюблену пресу!

Найактуальніші новини та найцікавіша інформація потрапляють до рук читача зі шпальт періодичних видань. Та й читання свіжого номера газети чи журналу не можливо порівняти ні з чим. Тому запрошуємо наших читачів погортати новинки періодики у нашому Читальному залі та на Абонементі.

Немає коментарів:

Дописати коментар