четвер, 16 травня 2024 р.

Народознавча гра-мандрівка «Вишивана краса України»

Вишиванка, вишита сорочка – це для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята, це символ приналежності до роду та нації, ознака українськості. У наш час вишиванка ще й один з символів, за яким вирізняється українець у багатомірному, багатовбраному глобалізованому світі. Одягнути вишиванку – це тільки пів справи, бо лише дізнавшись історію її творення, носіння нашими предками, який смисл закладений в орнаменті, особливому для кожного регіону України, можна зрозуміти, що означає вишите вбрання, можна назвати себе справжнім українцем.
16 травня, до Дня вишиванки в Україні, у читальній залі Центральної міської бібліотеки для дітей відбулась народознавча гра-мандрівка «Вишивана краса України». Під час мандрівки учасники знайомились та вивчали український етнічний бренд – вишивку.
Діти на заході спробували зануритися у традиції нашого народу, погравши в цікаву гру-мандрівку, де їх чекали різноманітні зупинки, на яких вони мали подолати різні завдання. Від участі та спільної роботи в грі вони отримали неймовірне емоційне задоволення.
Захід був проведений завдяки підтримці Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона"



Немає коментарів:

Дописати коментар