понеділок, 13 січня 2014 р.

Книжкова виставка “Тернистими шляхами долі”

До постатей, які назавжди залишилися в історії людства, яких пам’ятають і шанують народи, належить великий український митець Тарас Григорович Шевченко.
Україну любіте,
І за неї безталанну
Господа моліте
Т. Шевченко
9 березня 2014 року минає 200 років від дня народження великого українського поета. Особливо цікаво і насичено Шевченкові дні проходять цього року, адже 2014 рік – проголошений Указом Президента України – роком Тараса Шевченка.
13 січня в читальному залі ЦМБ було організовано книжкову виставку “Тернистими шляхами долі”, яка має п’ять розділів: “У тій хатині край села…”, “Гармонія пензля і слова”, “Він належить усім”, “Троянди Шевченкової любові”, “Пісенний вінок Шевченка”. 
Матеріали на виставці розповідають про тяжке дитинство Тараса, раннє сирітство, навчання, перше кохання. Виставка доповнена репродукціями робіт Шевченка та його віршами – найправдивішими свідками представленої інформації. Книжкова виставка акцентує увагу на різних виданнях головної збірки поезій Тараса Шевченка “Кобзаря”.
Користувачам пропонуються видання, які розкривають силу, велич, потужність генія українського народу, різнобарвність палітри його таланту. Тарасу Григоровичу належить любов і шана всього світу. Без звернення до його творчої спадщини неможливо уявити відродження України, її духовності.
У наш час творчість Шевченка стала невід’ємною часткою духовного життя народів світу. Хай же і сьогодні, і в наступні роки зігріває наші душі Шевченкове слово, хай воскресає він, пророк нашого народу у благородних помислах і ділах, у справі збереження мови народної, звичаїв та традицій.
Більш детально ознайомитись з літературою, представленою на виставці можна впродовж 2014 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар