вівторок, 6 травня 2014 р.

Пісенно-поетичний альбом «Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги»

Минуло 69 років з дня Перемоги. Наша країна давно залікувала воєнні рани. З руїн піднялися світлі міста, вже третє покоління наших людей народилося і виросло в мирний час. Але не зітруться в пам'яті воєнні роки. Вони залишилися не тільки в благородній пам'яті людей і на сторінках підручників, а і у поетичних рядках, звуках музики і піснях воєнних років. Пісенно-поетичний альбом  «Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги», що складався з віршів та пісень тих далеких, грізних років прозвучали 6 травня в читальному залі ЦМБ.
Пісні: «Війна», «Тумани», «Смуглянка», «Катюша»... Скільки їх - прекрасних, незабутніх, вони вели в бій, зігрівали в окопах, навіювали на привалах спогади про дім, про коханих... Ці пісні прозвучали у виконанні хору ветеранів «Червона гвоздика» під керівництвом Давиденко Ю.Г.
У поезії відображені і трагічні і щасливі сторінки героїчних років. В них для прийдешніх поколінь збережені легендарна хоробрість і душевна мужність, оптимізм і велика людяність наших солдатів. Вірші: «Жди меня», «Безсердечність», «Балада про товариша» звучали у виконанні учнів школи №17. А вірші Ганни Павлівни Світличної: «І прийшла Перемога», « Пам’ятники», «Осколки» прозвучали від учасників студії «Арт-Толока» - Насті Леженцової, Насті Мельник та Сергія Дурадажи.
Кучеровський О.В., павлоградський літератор, відмітив, що вірші зігрівали і підтримували не тільки солдат, а і матерів, дружин, дітей, допомагаючи, дуже допомагаючи чекати, всі чотири роки. У його виконанні прозвучав вірш «Місто Герой». Ми в боргу перед загиблими і перед тими, кому пощастило дожити до світлого дня Перемоги. Все менше їх залишилося в життєвому строю, позначаються і обпалена війною молодість, і сирі окопи, і голод, і холод, хвороби і рани. І пісенно-поетичний альбом
«Знов білим цвітом вкрилися сади і знов приходить свято Перемоги», підготовлений бібліотекарями Вовк Г., Путровою Н., лише маленька часточка данини пошани пам'яті загиблим. А пісня «Катюша», спільно виконана, об'єднала всіх і гостей, і учасників свята. Єднання душ з Поезією та Музикою відбулося...  

Немає коментарів:

Дописати коментар