вівторок, 27 травня 2014 р.

Поетично-музична присвята “І знову линуть до нас думи Кобзаря”

У літературі кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Продовжуючи естафету вшанування великого поета, 27 травня в читальній залі Центральної міської бібліотеки відбулася творча зустріч Павлоградської міської громадської організації “Письменницький дім “Дивосвіт” з студентами Павлоградського технікуму і учнями ЗОШ № 17. Поетично-музична присвята “І знову линуть до нас думи Кобзаря” поєднала поезію і мистецтво слова, які щільно переплітаються в творах Тараса Шевченка. 
Гостей зустрічала святково прибрана зала, прикрашена вишитими рушниками та портретом Тараса Григоровича і книжковою виставкою “Тернистими шляхами долі”. Музичним подарунком для присутніх став виступ хору “Єднання”, який виконав пісню на слова поета “Заповіт”.
 Щиро й проникливо прозвучав виступ головного редактора письменницького Дому “Дивосвіт” Георгія Івановича Люлька. Він поділився спогадами про своє сприйняття Шевченка ще з дитинства, і розповів про те, як творчість Кобзаря надихала його, протягом життя працювати і творити.
З надзвичайним захопленням глядачі сприйняли театралізовану композицію фольклорно-обрядового театру “Вертеп Марії”. Протягом заходу лунали пісні Павлоградських бардів Сергія Урсуляка “Бандуристи”, “Орле сизий”, “Сестрі”, власна пісня Надії Андрєєвої “І вічні пісні Кобзаря” та пісні Олесі Чайки. Поетично-пісенні композиції “Зацвіла в долині червона калина”, “Посаджу біля хатини” задушевно прозвучали у виконанні павлоградської поетеси і композитора Жанни Арішаки разом з Світланою Дружинінською та Даною Маслюк. 
Лідія Ларікова та Алла Степаненко подарували присутнім вірші “Не гріє сонце на чужині”, “Чи ми зійдемося знову”, “Не для людей”. 
Закінчилася творча зустріч піснею на слова Шевченка “Думи мої думи” у виконанні хору “Єднання”. Ця пісня нікого в залі не залишила байдужими. Присутні аплодували і співали пісню разом з учасниками хору. Кожна пісня, кожне поетичне слово, яке прозвучало на заході, відображало образ незламного провідника нашого народу. Адже кожен рядок творів Шевченка актуальний і понині, його творчість допомагає осмислити минуле і зазирнути в майбутнє.

Немає коментарів:

Дописати коментар