понеділок, 22 вересня 2014 р.

VІІІ Міжрегіональний мистецький фестиваль-ярмарок “Павлоград збирає друзів”

Моє рідне місто, кохана земля,
Хай линуть слова ці в далекі міста
Пронизує серце і душу мою,
Мій, Павлоград, тобою живу.
Понад два століття існує наше чудове місто. Його доля – це багато складних і в той же час яскравих сторінок історії, яку писали мужні, сильні, працьовиті, добрі й талановиті люди. Шумлять і пролітають над містом роки і століття, а Павлоград живе, Павлоград розвивається. В цьому році місто святкувало свій 230‑й рік народження.

В рамках святкування дня міста, в Павлограді 20 вересня з успіхом пройшов VІІІ Міжрегіональний мистецький фестиваль-ярмарок майстрів декоративно-прикладної творчості “Павлоград збирає друзів”. Сьогодні, вічнозелене дерево народної творчості збагачується новими паростками, набуває нового змісту, нових рис і якостей. З багатьох регіонів України з’їхалися до міста народні умільці. Головна площа міста і сквер засяяли від краси робіт учасників фестивалю.
Від ЦМБ в святі прийняли участь майстрині клубу народних умільців “Чарівниця” – Мирослава Мартинюк, Валентина Вареник, Ганна Добрянська, Галина Чумак, Надія Носач, Оксана Киричок, Людмила Гайфутдінова, Олена Ватуля, Марина Пушкарук, які презентували павлоградцям і гостям міста вишиті картини, рушники, ікони, серветки, доріжки, вироби із бісеру. Багато і щедро вишивають наші жіночки в Павлограді. Їхнім обдарованим рукам можна позаздрити, бо їх руки золоті. Відвідувачі виставки уважно придивлялись до узорів вишивок, вони відчули гармонію кольорових сполучень, ритм ліній узору, їх глибоку змістовність, адже у вишивці, як і у народній пісні, відображаються заповітні мрії, прагнення до краси. Всі учасники свята були нагороджені дипломами учасників фестивалю – ярмарки. 
Окрему сторінку у святкування Дня міста і його поетичну скарбницю внесла літературно-музична студія “Культурне єднання”, яку згуртував мистецько-краєзнавчий відділ центральної бібліотеки. Учасники студії прийняли участь у літературній локації. Поетичні рядки, в яких оспівується краса рідного міста, його чудові люди прозвучали у виконанні Надії Цимбал, Людмили Рильської, Леоніда Настаченко, Галини Гончар, Анатолія Єфремова.
На святі панувала душевна атмосфера. Хвилини, проведені у спілкуванні з народною і поетичною творчістю наших земляків були приємними для всіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар