неділю, 5 жовтня 2014 р.

Фестиваль бібліотечних послуг “БИБЛИОнаШЕСТВИЕ”

30-те вересня День Віри, Надії і Любові. Символічно, що в цей день, відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Сама назва, Всеукраїнський, свідчить про те, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці. А для багатьох бібліотека стала рідною домівкою, бо без книги нема знань, поступу вперед.

В цей день Павлоградська центральна бібліотека запросила всіх на фестиваль бібліотечних послуг “БИБЛИОнаШЕСТВИЕ”. Адже бібліотека сьогодні це не тільки місце, де можна отримати книги, а і інформаційний центр, де поєднуються традиційні носії інформації з електронними ресурсами. Це місце, де людина може книжки-газети почитати, за комп'ютером посидіти або зі своїм ноутбуком зустрітися з друзями у бібліотечній Wi-Fi-зоні, та й просто забігти від дощу і посидіти в затишному фойє. 

Здавалося б, що може цікавити бібліотекарів крім книг? Але це не так. Бібліотекарі люди енергійні, креативні і творчо спрямовані. Багато з них створюють різні прикраси, вишивають, малюють. Це показала виставка творчих робіт “Бібліоовація”, яка була розміщена в читальній залі. 
На дорослому абонементі бібліотекарі запрошували відвідувачів до імпровізованого “Книжкового FreeМаркету”. Книги для нього були прочитані, а потім подаровані бібліотеці читачами і тепер ці книги знайшли своє місце на полицях “Книжкового FreeМаркету”. Протягом дня книжкові полиці неодноразово поповнювалися все новими і новими книгами.
Територія вільного спілкування “посиДЕЛОчки” приємно здивувала всіх своєю відеопрезентацією та фотосушкою “Цей дивосвіт – книгарня”. Цікаві факти, яскараві фотографії про життя бібліотеки дуже сподобалися всім глядачам. 
А в мистецько-краєзнавчій залі на всіх чекав приємний сюрприз від майстрині клубу народних умільців “Чарівниця” – Валентини Вареник. Вона привітала всіх бібліотекарів зі святом і подарувала бібліотеці вишитий портрет Т. Г. Шевченка. Вдячні бібліотекарі вручили їй подяку та квіти.
Продовженням незвичайного дня для гостей бібліотеки став флеш-моб “Книга єднає”. На гостей падав рекламний листопад з запрошеннями до бібліотеки. Учасники флеш-мобу відпустили в небо яскраво-жовті кульки з логотипом бібліотеки.
Фестиваль бібліотечних послуг “БИБЛИОнаШЕСТВИЕ” визвав у гостей бібліотеки жвавий інтерес, вони дякували бібліотекарям за приємні хвилини спілкування. 
Ось так пройшов святковий день в нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар