четвер, 7 травня 2015 р.

Поетичний феєрверк “А слава незгасна, а пам'ять нетлінна”

9 травня 1945 року назавжди увійшло в історію як День Великої Перемоги у найкривавішій війні ХХ ст. На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви.

7 травня у читальній залі зібралися учні ЗОШ № 17, студенти ПТ ДВНЗ "НГУ", ПМУ щоб згадати тих, хто наближав цей день, надавши можливість наступним поколінням вільно жити на своїй землі. 
Військовослужбовець військової частини 3024 Шевцов Тарас разом з студенткою Павлоградського медичного училища Вінаковою Маргаритою повернули присутніх на 70 років назад прочитавши листи воєнних років.
Братушенко Анастасія, студентка ПМУ з особливим трепетом і натхненням продекламувала вірш Г. П. Світличної «Безіменний».
Надзвичайно чуйно прозвучав вірш Костянтина Сімонова «Жди меня» українською мовою у виконанні Радіона Гасанова, студента ПМУ.
Не обійшовся захід і без пісенного подарунка Лопатіної Анастасії учениці ЗОШ №17. З не аби якою ніжністю вона виконала пісню «Это просто война».
Тема війни не залишила байдужим нікого. Навіть глядачі – студенти Павлоградського технікуму натхненно читали вірші про ті буремні роки та події, про нелегку солдатську долю.
Молодь безперечно вразив спільний перегляд відео «Как думаешь, помнят?». 
Наприкінці ведуча заходу бібліотекарь Зайцева О. звернула увагу гостей на книжково-предметну виставку «А слава не згасна, а памўять не тлінна» присвячену 70-ти річчю Перемоги над нацизмом. Присутні з задоволенням ознайомились з літературою, фотосвітлинами, предметами побуту воєнних років представленними на виставці. 
Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за мир в Україні сьогодні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар