вівторок, 12 березня 2024 р.

«Яку пресу почитати, щоб від стресу не страждати»

Турбота про себе означає знаходити час на заняття, які допоможуть вам жити добре та покращити своє здоров’я. Як підтримати свій психічний та емоційний стан? Відповідь на це запитання можна знайти на сторінках періодичних видань, які отримує Павлоградська центральна міська бібліотека. Давайте разом погортаємо сторінки газет та журналів та дізнаємося, як покращити своє життя та здоров'я.
Представники офіційної медицини стверджують, що близько 90 відсотків хвороб є психосоматичними. Тобто сформовані нашими думками, негативними почуттями, переживаннями. Негативні думки знайомі більшості людей. Але гарна звістка в тому, що думками ми можемо значно поліпшувати своє життя та здоров’я. Саме по це йде розмова у статті «Про здоров’я, життєві сили, взаєморозуміння та інші важливі речі», надрукованій у четвертому номері газети «Здоров’я і довголіття». Психокоректор Людмила Кареліна стверджує, що думки допомагають перемагати всілякі негаразди та хвороби. «Я раджу кожному кілька разів на день повторювати такі фрази: «Радію життю просто так», «Сама (сам) собі в радість». Промовляючи ці слова, слід викликати в собі відповідні емоції: радості й упевненості. І з часом вони стануть постійними супутниками життя людини. Про інші поради від психологині можна прочитати у четвертому номері газети «Здоров’я і довголіття». 
У цьому ж номері надрукована стаття «Одна година читання книги – величезна користь для здоров’я», у якій стверджується, що читання книг сприяє поліпшенню здоров’я та збільшенню тривалості життя. Згідно з дослідженням вчених Університету Сассекса (Велика Британія), всього шість хвилин читання зменшують рівень стресу на 68%, тоді як музика – на 61%, випита філіжанка кави – на 51%, а піша прогулянка – лише на 42%. Читання книг також уповільнює серцебиття, послаблює м’язове напруження та допомагає заспокоїтися. Такого ефекту не завжди вдається досягти навіть за фізичних тренувань, під час яких людина залишається зосередженою на повсякденних турботах. Спостерігаючи за сюжетом, людина забуває про свої справи та слідує уяві автора.
Читання яких книг, на думку наших бібліотечних фахівців, можна використовувати як терапію та спосіб відволіктися від щоденних проблем?
По-перше це незабутня класика жанру: твори королеви детектива – Агати Крісті.
Якщо вам до вподоби мандри, негайно вирушайте у історично-літературну мандрівку до Києва разом з авторкою книги «Марсіани на Хрещатику» Вірою Агеєвою.
Потрапити до пінгвінів вирішила головна героїня книги Гейзел Прайор «Туди, де пінгвіни». Вероніка Мак-Кріді живе у старовинному маєтку біля моря, любить вишуканий чай і документальні фільми про дику природу. Місіс Мак-Кріді майже вісімдесят шість, вона рідко виходить з дому і весь час проводить наодинці з собою. Але раптом… Вероніка прийме рішення, яке змінить усе її життя.
Шанувальники романів у стилі фентезі відволічуться від реальності завдяки книгам Павла Дерев‘янка з трилогії «Літопис Сірого Ордену».
Тим же, хто надає перевагу романам у жанрі «реальні історії», цікаво буде прочитати книгу відомої української письменниці Світлани Талан «Осіння весна».
Бережіть себе та частіше додавайте щасливі миттєвості у своє життя! А газети та журнали, які отримує Центральна міська бібліотека допоможуть вам у цьому! Ми запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку і поринути у цікавий світ періодики.



Немає коментарів:

Дописати коментар