четвер, 7 листопада 2013 р.

Тематична лекція «Безмежність краси української мови»

Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мова… яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами… 

Щорічно 9 листопада у нашій країні відзначається День української писемності та мови, який було встановлено указом президента України в 1997 році на честь Нестора-літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. 
7 листопада у читальному залі ЦМБ була проведена тематична лекція «Безмежність краси української мови» для студентів Павлоградського технікуму. На свято зібрались користувачі нашої бібліотеки, члени Культурологічного клубу «Українська цивілізація», та шанувальники рідної мови.
Бібліотекар Путрова Н.А. розповіла присутнім про історію української писемності та мови, про значення рідної мови в житті народу, про її красу і чистоту. 
Присутні з цікавістю прослухали розповідь Верби Т.А. про мову, як спілкуватись нею грамотно і вільно.
В залі лунали українські народні пісні та вірші українських авторів у виконанні Степаненко А.О. під музичний супровід місцевого композитора Жанни Арішаки. Павлоградський бард, Олеся Чайка виконала свою композицію на слова Івана Франка «Червона калина…». Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку «Від сопілки – до слова, від слова – до мови!», де були представлені книги та статті з періодичних видань, які висвітлюють історію української писемності, значення рідної мови для нащадків.
Бібліотечні працівники ставили за мету ознайомити молодь з виникненням писемності, показати красу й багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова – це духовна святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб.


Немає коментарів:

Дописати коментар