середу, 20 травня 2015 р.

ЄвроМІКС “Україна – Європи краплина”

Цьогоріч в мистецько-краєзнавчій залі ЦМБ стартував міні проект “Бібліотечне віртуальне турбюро”. 19 травня, в рамках цього проекту, на молодь міста чекав євроМІКС “Україна – Європи краплина”. Несподіванки, здивування, відкриття, мандри рідним краєм та Європою в просторі і часі без чарівної палички та візи чекали на них в бібліотеці. 

Дійство розпочалося з яскравої відеопрезентації проекту. А потім ведуча заходу Галина Вовк запропонувала провести паралелі між Європою та Павлоградщиною, щоб показати, що не тільки в Європі жили і творили талановиті люди, а і в нашому краї працювали і працюють хай і не такі знамениті, але доволі відомі люди, що і ми маємо історичні пам’ятки і нам є чим пишатися.
Бібліотекар порівняла англійський Стоунхендж, що в перекладі означає “кам’яний сарай” з Мавринським майданом – чудернацькою земляною спорудою, орієнтованою відносно сторін світу і яка знаходиться неподалік Павлограда. Її розповідь доповнив відеорепортаж про майдан, знятий журналістами Нового каналу.
Музичну паралель було проведено в класиці “легкого жанру”. Вальс “Венская кровь” австрійця Йоганна Штрауса і всесвітньовідомий вальс нашого земляка Іллі Шатрова “На сопках Манчжурії” у виконанні викладачів музичної школи №3 – Анатолія Таранця, Ольги Дегтярової та Тетяни Аптікаєвої зачарував аудиторію. 
Учасницям естрадного театру “Елен” вдалося вразити публіку. Гості затамували подих коли з їх вуст зазвучала поезія іспанця Федеріко Гарсіа Лорка, австрійця Райнер Марії Рільке та української поетеси, павлоградки – Ганни Світличної. 
Мультиплікаційний відеомікс викликав пожвавлення аудиторії. Для присутніх стало несподіванкою що режисером і сценаристом богатирських фільмів “Ілля Муромець і Соловей-Розбійник”, “Добриня Нікітіч і Змій Горинич”, “Альоша Попович і Тугарин Змій” та 3D-мультфільму “Снігова королева” є наш земляк, молодий та талановитий Максим Свєшніков. Його відеозвернення до молоді з побажаннями не зупинятися на досягнутому, а рухатись тільки вперед додало гостям оптимізму. Вони зробили висновок, що і їм все під силу, головне вірити і працювати над собою.
ЄвроМІКС “Україна – Європи краплина” ще раз нагадав всім, що Європа розпочинається не за кордоном, вона починається у серці кожного українця. А своє відношення до тандему Павлоград-Європа студенти Павлоградського технікуму відтворили на фліп чарті, де кожна літера розкрила їхні асоціації з цими словами.
 Легенда і пісня про Україну із вуст Анастасії Лопатіної завершила зустріч.
Гарний позитивний настрій, нова інформація, невимушена, гармонійна атмосфера заходу черговий раз нагадала всім, що бібліотеки не лише книгозбірні, а й цікаві місця для проведення дозвілля та пізнання нового. Тож не зволікайте, до бібліотеки поспішайте, будемо відкривати і вивчати рідний край та Європу разом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар