понеділок, 23 травня 2016 р.

"Поїздка до Канева"

Кажуть, шляхи України сходяться у Каневі. Воно й не дивно - за кілька кілометрів від старовинного міста знаходиться чи не найбільша духовна святиня українців. Тут, на колишній Чернечій горі, похований Тарас Шевченко. Місце для могили було вибране зовсім не даремно, воно ідеально точно повторює опис, залишений поетом в своєму «Заповіті».
На майданчику біля Чернечої гори можна зустріти скульптури різних героїв Тарасових творів, а на горизонті по той бік Дніпра знаходиться заказник Тарасовий обрій. Ця місцина відома чи не найкращими на берегах Дніпра пейзажами. Якщо ж відійти від ріки і заглибитись в довколишні ліси, легко заблукати у величезному лабіринті ярів, дрімучих хащів і просторих пагорбів. Особливо приємно тут поблукати в теплу, сонячну погоду влітку, коли все кругом цвіте і сяє. 
Саме такими чудовими і теплими враженнями ділилися між собою члени культурологічного клубу «Українська цивілізація». Відео і фотосвітлини які були зроблені під час подорожі залишили не аби які враження у тих, хто не зміг цього року потрапити на Чернечу гору, та вшанувати пам’ять великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар