середу, 4 травня 2016 р.

Нова поліція в бібліотеці

В квітні центральна міська бібліотека ім. Г. Світличної, центральна дитяча бібліотека та всевікова бібліотека сімейного читання №2 «ДіМ» долучилися до Всеукраїнського проекту «ГРОМАДСЬКА ПІДТРИМКА РЕФОРМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ».
Мета нового проекту - вибудувати довіру та встановити плідні стосунки між новою поліцією та громадянами, для яких вона працює і яких має захищати. Над реалізацією цього проекту у Дніпропетровській області працють Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотеки (ДОУНБ), Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) і Міністерство Внутрішніх Справ України.

Не зважаючи на те, що нова поліція з’явиться у нашому місті не раніше наступного року, міські бібліотеки вже зараз планують працювати над підвищенням обізнаності громадськості з питань, як змінилася роль поліції в рамках нового закону “Про Національну поліцію” та як його впровадження на практиці матиме вплив на щоденне життя громадян.
Так 5 квітня бібліотекарі мали можливість ознайомитися з заходами, які проводять наші колеги з ДОУНБ в рамках цього проекту, поспілкуватися з представниками нової поліції «наживо» за допомогою Skype.
Ми прийняли участь у рольовій грі «Моя нова поліція –моя сила» за участю патрульних поліцейських, школярів та учнів ПТУ м.Дніпропетровська. А 21 квітня, під час години з поліцейським, разом з школярами спілкувалися з молодими патрульними.
Ознайомившись ретельно з програмою роботи ДОУНБ, Павлоградська міська ЦБС планує започаткувати власну інформаційну компанію щодо підтримки реформ національної поліції.

Немає коментарів:

Дописати коментар