середа, 31 липня 2024 р.

Веселі мандри – у бібліотеці!

31 липня бібліотека перетворилась на справжнє королівство веселощів.
В цей день у бібліотеці відбулася ігротека, під час якої діти вирушили у захопливу подорож, подолавши смугу перешкод, збудували величний замок, а також влаштували змагання з боулінгу.
Юні мандрівники отримали багато позитивних емоцій, здобули нові знання та зустріли нових друзів.

Бібліотеки отримали нові книги

Шановні жителі міста!
Павлоградська центральна бібліотечна система отримала на кошти Фонду розвитку більше 330 нових книжок для дорослих та дітей!
Незабаром у Центральній міській бібліотеці та по всіх бібліотеках-філіях нашого міста можна буде побачити та взяти почитати нові книжки з світової класики, детективи, пригодницькі романи, книжки з психології, історії, книжки-іграшки та літературу за шкільною програмою.
Слідкуйте за інформацією від ваших бібліотекарів про отримання нової літератури!
З повагою
ваш відділ комплектування

вівторок, 30 липня 2024 р.

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми бібліотекарі презентували інформаційний буклет

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.
З метою привернути увагу громадськості до цієї теми бібліотекарі Центральної міської бібліотеки розробили та поширили серед мешканців Павлограду інформаційний буклет “Скажи НІ! сучасному рабству”, який дає змогу ознайомитись з різними аспектами торгівлі людьми та її наслідками, можливостями профілактики та надання допомоги потерпілим особам, необхідні телефони гарячої лінії та інше.

пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Долучаемося до проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти»

З 2021 року Центральна міська бібліотека Павлограда увійшла у партнерську мережу з понад 6000 хабів цифрової освіти по всій Україні, створених Міністерством цифрової трансформації в межах національного проєкту з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта.
Інтернет-центр ЦМБ ім. Г.Світличної, створений ще у 2001 році і який став безпосереднім учасником мережи, функціонує як інтегрований інформаційний простір, активно веде стаціонарне та дистанційне обслуговування, надає онлайн-сервіси.
До послуг користувачів персональні робочі місця, зона Wi-Fi, множувальна техніка, доступ до мережевих можливостей. Проводятся навчання, тренінги, консультації (групові, індивідуальні) з цифрової грамоти та користування сучасними е-сервісами. Організовуються інформаційні виставки, електронні продукти, різноманітний цифровий контент тощо. Кожного року реалізуються цільові міні-проєкти «Університет ІІІ покоління», ІТ-табір для дітей «Цифро-Саmp», квести, ігротеки, онлайн-вікторини та ін.
У 2024 році бібліотека бере участь у реалізації проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти», що впроваджується в усіх областях України. Його реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації. Проєкт покликаний  допомогти фахівцям бібліотек створити Хаб цифрової освіти або удосконалити діяльність вже існуючого і триватиме до 1 жовтня 2024 року.
У період з 8 по 12 липня 2024 року методист ПМЦБС Тетяна Борисенко стала учасником тренінгу у межах проєкту. Змістовні та вельми цікаві тренінги проводила тренер-консультант Запорізької ОУНБ Ганна Мацієвська.

Парасолька-веселка

Невеликі та симпатичні вироби приносять в наше життя крапельку доброти і море яскравих емоцій. Тож творімо красу своїми руками! Сьогодні з кольорового паперу дітлахи робили парасольки-веселки. Виготовлені власноруч, вони стануть гарною прикрасою і предметом гордості для дітей. Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

середа, 24 липня 2024 р.

Літо – час відпочивати!

Літо - час розваг! Не маєте чим зайнятися? То ходіть до нас. В бібліотеку. Тут на вас чекає багато цікавого! Сьогодні до нас завітали підлітки, яким запропонували нові розважальні ігри. Час пройшов непомітно і в гарному настрої.

четвер, 18 липня 2024 р.

Літо - час відпочивати в бібліотеці

Літо - час відпочивати в бібліотеці: світ пригод та розваг для юних мандрівників.
17 липня відбулася ігротека, яка подарувала незабутні враження всім учасникам.
В ході інтелектуальних та рухливих ігор у дітей була змога проявити свою креативність та творчість.
Діти мали можливість подружитися, розважитися та отримати нові враження від проведеного часу разом.

понеділок, 15 липня 2024 р.

Кіноперегляд фільму "День рішення"

В рамках проєкту «Титани UA», у Центральній міській бібліотеці відбувся кіноперегляд фільму "День рішення". Головною метою цього заходу є збереження історії незламності наших захисників, що мужньо захищають Україну від російського агресора, для наступних поколінь. А ще ми ставили собі за мету прищепити суспільству шанобливе ставлення до демобілізованих та виховати молоде покоління гідне героїв.

Україна - славетна держава!

У 2024 році Україна втрете відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ. До цієї події 15 липня для маленьких читайликів у центральній міській бібліотеці пройшов майстер – клас із виготовлення сувенірів «Україна – славетна держава!». Яскраві поробки будуть доброю згадкою про це свято. Захід був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку «Персона».

четвер, 11 липня 2024 р.

Літо - час розваг і веселощів

Літо – це час розваг і веселощів. Тож у бібліотеку на ігротеку «Стійкість для стійких» завітали діти, які тренували свої навички у влучності та спритності, грали у різноманітні ігри та приймали участь у естафетах. Головна мета заходів під час війни – надавати психологічну допомогу дітям для подолання стресу та негативних емоцій. Гадаємо, що з цим ми впорались. Захід був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку «Персона».

понеділок, 8 липня 2024 р.

Тренінг самодопомоги

Щодня ми долаємо безліч перешкод і робити це значно легше за допомогою знань про різні способи психологічної самодопомоги, тож 8 липня у центральній міській бібліотеці, разом з молоддю, опановували нові навички. Під час тренінгу самодопомоги «Ти серед своїх» спробували застосувати прийоми самодопомоги у кризовій ситуації, дізнались, що робити при гострих емоційних реакціях на травмуючі події, розглянули інструменти та техніки самопідтримки та саморегуляції при тривалому впливі стресової ситуації, а також у жвавій дискусії обговорили, як надати першу психологічну та емоційну допомогу людині, що знаходиться поруч. Захід був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку «Персона».

пʼятниця, 5 липня 2024 р.

Літні квіти

Квіти своїми руками – це завжди красиво, а ще легко і весело. Це прекрасний подарунок для мами, бабусі та чудовий літній декор. На майстер-класі «Літні квіти» працювали з повітряним пластиліном. Для цього було потрібно зовсім мало матеріалів та гарний настрій. Дивовижно красиві квіти подарували дітлахам радість та щастя! Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

четвер, 4 липня 2024 р.

Літо – час відпочивати!

Не маєте чим зайнятися? То ходіть до нас. В бібліотеку. Тут є все саме для вас: цікаві ігри, руханки, пазли! Літо - час пізнавального та яскравого відпочинку! Сьогодні зібралося чимало дітлахів, для яких підготували розважальну ігротеку. Це так приємно - дарувати малечі незабутні моменти щастя та безтурботності!