пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Долучаемося до проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти»

З 2021 року Центральна міська бібліотека Павлограда увійшла у партнерську мережу з понад 6000 хабів цифрової освіти по всій Україні, створених Міністерством цифрової трансформації в межах національного проєкту з розвитку цифрової грамотності Дія. Цифрова освіта.
Інтернет-центр ЦМБ ім. Г.Світличної, створений ще у 2001 році і який став безпосереднім учасником мережи, функціонує як інтегрований інформаційний простір, активно веде стаціонарне та дистанційне обслуговування, надає онлайн-сервіси.
До послуг користувачів персональні робочі місця, зона Wi-Fi, множувальна техніка, доступ до мережевих можливостей. Проводятся навчання, тренінги, консультації (групові, індивідуальні) з цифрової грамоти та користування сучасними е-сервісами. Організовуються інформаційні виставки, електронні продукти, різноманітний цифровий контент тощо. Кожного року реалізуються цільові міні-проєкти «Університет ІІІ покоління», ІТ-табір для дітей «Цифро-Саmp», квести, ігротеки, онлайн-вікторини та ін.
У 2024 році бібліотека бере участь у реалізації проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках - Хабах цифрової освіти», що впроваджується в усіх областях України. Його реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації. Проєкт покликаний  допомогти фахівцям бібліотек створити Хаб цифрової освіти або удосконалити діяльність вже існуючого і триватиме до 1 жовтня 2024 року.
У період з 8 по 12 липня 2024 року методист ПМЦБС Тетяна Борисенко стала учасником тренінгу у межах проєкту. Змістовні та вельми цікаві тренінги проводила тренер-консультант Запорізької ОУНБ Ганна Мацієвська.



Немає коментарів:

Дописати коментар