пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Інтерактивний плакат «Володар слова»

5 вересня виповнилося 160 років з дня народження видатного українського письменника, громадського діяча Михайла Коцюбинського. Пропонуємо вашій увазі інтерактивний плакат «Володар слова», присвячений ювіляру

“Слідом за #Голосами”

12 вересня до Центральної міської бібліотеки в межах всеукраїнського туру “Слідом за #Голосами” завітала директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва Тетяна Пилипець, кураторка унікального літературного проєкту, який об’єднав талановитих авторів з усієї України, які через свої прозові та поетичні твори розкривають важливі теми війни, миру та людської стійкості. Вона презентувала антологію військових письменників.
Основою заходу стала книга «#Голоси», що є збіркою прозових і поетичних творів, а також роздумів 30 учасників Всеукраїнського форуму військових письменників. Відвідувачі та співробітники бібліотеки мали змогу коротко дізнатися про кожного з митців та доторкнутися до мистецтва слова безпосередньо. Під час зустрічі письменниця цитувала та декламувала уривки з творів, що створювало незабутню душевну атмосферу, що вкрай важливо у ці нелегкі часи.
Щира подяка Тетяні Пилипець за неймовірну зустріч, за вклад в популяризацію сучасної української літератури та в нашу Перемогу!

четвер, 12 вересня 2024 р.

Майстер-класі «Вересневе натхнення»

Осінь, мабуть, найбарвистіша пора року. Адже навколо стільки яскравих кольорів, дерева так і рясніють барвами! Яскраві кольори початку осені надихнули бібліотекарів і маленьких читачів на створення чудових дерев в осінньому вбрані. На проведеному майстер-класі «Вересневе натхнення» діти із захопленням працювали, і кожен отримав масу позитивних емоцій.
Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації "Центр інноваційного розвитку "Персона".

середа, 11 вересня 2024 р.

Бібліоогляд. Представляємо захопливий трилер

Сьогодні в рубриці «Book time» – книга Тесс Ґеррітсен « Хірург».
…Він приходить лише у ночі. Безшумно проникає у дім. Крадеться до спальні, де тільки но прокинувшись від сну, самотні жінки потрапляють до приголомшливого кошмару. Зважаючи на те, що він робить зі своїми жертвами, можна припустити, що злодій знається на медицині. Саме через це його називають Хірург.
Детективи Томас Мур та Джейн Ріццолі розслідують серію страшенних вбивств. Злочинець наслідує почерк маніяка, вбитого два роки тому. Він відтворює навіть дрібниці, про які мало кому відомо. Дивом уціліла остання жертва загиблого вбивці, Кетрін Корделл, стає головною ціллю нового злочинця. А кожна наступна жертва чимраз наближає його до Кетрін… Чи встигнуть Мур і Ріццолі зупинити Хірурга і чого їм це коштуватиме?
Хочете дізнатися чим закінчилася ця історія? Тож, завітайте до абонементу нашої бібліотеки, де на вас чекає ціла серія книг Тесса Геррітсен в жанрі трилера.

четвер, 5 вересня 2024 р.

Майстер-клас "Барви осені"

Осінь – найталановитіший художник. Вона з любов’ю розфарбовує кожне дерево, кожен кущик і кожен листочок. Осінні наряди дивовижно чудові. 5 вересня маленькі художники створювали осіннє диво. Дерева заяскравіли різнокольоровими барвами. Зроблене своїми руками панно – згадка про осінь-чарівницю.
Майстер-клас був проведений завдяки підтримці Громадської організації «Центр інноваційного розвитку “Персона”».

середа, 4 вересня 2024 р.

Такі РІЗ(Д)НІ люди

У рамках Програми «Інтеркультурні міста» Центральна міська бібліотека приймає участь у реалізації проєкту «Такі РІЗ(Д)НІ люди» за фінансової підтримки м. Ставангер, координатора української мережі інтеркультурному міст, експерта Ради Європи Ксенії Хованової-Рубікондо. Метою проєкту є проведення заходів для покращення навичок інтеркультурної компетентності серед громадськості міста, які дають можливість пізнавати інші культури. Тож в бібліотеці пройшов Інтеркультурний пазл «Різні – ЄДИНІ!». Бібліотекарі підготували низку заходів, під час яких говорили про толерантність, звичаї та традиції народів, які проживають у нашому місті.

понеділок, 2 вересня 2024 р.

У бібліотеці відсвяткували початок нового навчального року

2 вересня в Центральній міській бібліотеці відсвяткували початок нового навчального року разом з учнями ліцеїв нашого міста.
Юні відвідувачі не лише відпочивали, а й поглиблювали свої знання. Інтелектуальна вікторина та різноманітні завдання допомогли їм розвинути логічне мислення та кмітливість. А рухливі ігри додали до всього цього заряд бадьорості!