четвер, 26 вересня 2024 р.

«Яку пресу почитати, щоб від стресу не страждати»

Постійна загроза атак негативно впливає на психічне здоров’я, адже страх і тривога стали частиною щоденного життя. У цей складний час ми прокидаємося посеред ночі та не можемо заснути до ранку.
Як знову заснути після різкого пробудження серед ночі? Відповідь на це запитання можна знайти у 18 номері газети «Здоров’я і довголіття». Фахівець зі сну лікар Майк Бреус рекомендує використовувати певну техніку дихання, яка допомагає знизити частоту серцевих скорочень та швидко засинати. Це практика «4-7-8»:
- для початку потрібно повністю видихнути через рот;
- далі безшумно вдихнути через ніс. Вдих має тривати 4 секунди;
- потім потрібно затримати дихання на сім секунд;
- видихнути ротом: видих має тривати протягом восьми секунд.
Необхідно повторити цей цикл 4 рази поспіль.
Як стверджують експерти, регулярне використання цієї техніки допомагає швидко заснути. Причина в тому, під час виконання вправи «4-7-8» розум і тіло зосереджуються на регуляції дихання, а не на повторюванні тривожних думок. Це не лише допомагає швидко заснути, а й благотворно позначається на роботі всіх внутрішніх систем організму.

Мало хто з нас знає, що наявність пухнастих домашніх улюбленців здатна творити дива для нашого здоров’я. «Гладьте кішок – це заспокоює», – таку назву має стаття яка надрукована у 38 номері газети «Мої літа моє багатство».
Дослідження показують, що при прогладжуванні кішок мозок виділяє більше гормонів щастя, при цьому зменшуючи вироблення стресових гормонів. Муркотання кішок сприяє зниженню кров’яного тиску і, як наслідок, зменшенню ризику серцевого нападу. Наукові дослідження підтвердили позитивну дію кішок на емоційний стан людини.
Бережіть себе та частіше додавайте щасливі миттєвості у своє життя! А газети та журнали, які отримує Центральна міська бібліотека, допоможуть вам у цьому! Ми запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку і поринути у цікавий світ періодики.

Немає коментарів:

Дописати коментар