середа, 4 вересня 2024 р.

Такі РІЗ(Д)НІ люди

У рамках Програми «Інтеркультурні міста» Центральна міська бібліотека приймає участь у реалізації проєкту «Такі РІЗ(Д)НІ люди» за фінансової підтримки м. Ставангер, координатора української мережі інтеркультурному міст, експерта Ради Європи Ксенії Хованової-Рубікондо. Метою проєкту є проведення заходів для покращення навичок інтеркультурної компетентності серед громадськості міста, які дають можливість пізнавати інші культури. Тож в бібліотеці пройшов Інтеркультурний пазл «Різні – ЄДИНІ!». Бібліотекарі підготували низку заходів, під час яких говорили про толерантність, звичаї та традиції народів, які проживають у нашому місті.
Вікторина «Вгадай традиції». Інтернет-центр бібліотеки перетворився на дослідницьку базу, де присутні вивчали традиції, котрі існують в різних куточках нашої планети. Довелося дітлахам поміркувати, щоб розшифрувати українські прислів’я. Інтелектуальні завдання доповнила вправа на командну роботу, а також весела руханка.
Майстер клас «Мудрість народів». У БібліоМайстерні сімейного дозвілля діти із задоволенням взяли участь у вікторині зі знання приказок, а також виготовили чарівні магніти-сувеніри у вигляді совенят - символа мудрості.
Ігротека «Гуртуємось». Хлопці та дівчата вирушили у захоплюючу подорож різноманітними культурами. В ході подорожі вони дізналися багато цікавого про народи, які проживають на території Павлоградщини. Юні відвідувачі з'ясували, що незважаючи на відмінності нас об'єднує бажання дружити, пізнавати світ і бути відкритими до нового!
Відеоперегляд «Характер нації». Тема заходу – які риси характеру властиві кожному народу. Бібліотекарі розповіли, що ми толерантні по відношенню до інших націй. Дітлахи переглянули фільм та познайомились з національними меншинами, які проживають на території нашої області, міста. Присутнім цікаво було дізнатись про національні особливості різних народів. Який висновок зробили маленькі глядачі: ми всі різні, але рідні, тому що ми – ЄДИНА УКРАЇНА!


Немає коментарів:

Дописати коментар