середу, 12 листопада 2014 р.

Свято "Мова - основа духовності народу"


В мого народу серце - пісня
      Одвічне, як життя воно.
В мого народу серце – пісня
Хмільна й цілюща, як вино.
9-го листопада у Центральній міській бібліотеці відбувся захід присвячений — Дню української писемності та мови, який був встановлений указом президента України в 1997 році. А святкували його в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.


На свято завітали учасники молодіжного естрадного театру «Елен» під керівництвом Олени Ватулі, які підготували для всіх шанувальників рідної мови вірші.
«Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Іван Огієнко.
Свій дарунок у віночок мови доповнила павлоградська поетеса Алла Степаненко. Запрошені учні технікуму завітали теж з творчим подарунком. Багато людей у нашому місті люблять, бережуть, плекають рідну українську мову.

Дуже схвильовано, шановливо і з душевним трепетом говорив про мову керівник культурологічного клубу Українська цивілізація» Микола Анатолійович Заремба. На святі були присутні сучасні творці слова, люди, які все своє життя, працюючи творчо й натхненно, берегли і лілеяли мову. Вони залишили у спадок новим поколінням животворне слово. Своїми думками про мову поділилася з присутніми колишній викладач музичної школи №2 пані Зеновія Землянська – Тимочко.




Фойє бібліотеки прикрашала предметна виставка «Мова -найцінніший скарб народу». На ній представлені книги, періодичні видання про мову та предмети українського побуту. Ведуча ще раз привітала усіх зі святом української мови та писемності. Закликала любити, поважати та вдосконалювати нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.



Немає коментарів:

Дописати коментар