середу, 12 квітня 2017 р.

«Йде Великдень по землі, в великодні дзвони дзвонить»

    Пасха, мабуть, найсвітліше і величне православне свято, під час якого дотримується величезна кількість традицій. Столи на Великдень зазвичай ломляться від смачних і численних страв, це пов'язано з тим, що Великому святу передує Великий піст, під час якого прихильники релігії православ'я чітко дотримуються певних постулатів. Так, під час Великого посту не можна їсти м'ясо, а рибу, яйця і молоко можна їсти тільки в певні дні





   Процес підготовки до свята Великодня починається приблизно за тиждень до Великодньої неділі. Найпоширенішою традицією на Великдень, що стосується гастрономії, вважається випікання пасок - пасок і фарбованих яєць, які потім складають у кошик і несуть в Храм Божий, щоб присвятити. А як приготувати паски, смачні і нетрадиційні рецепти, як зустрічати це велике свято можна дізнатися з виставки інсталяції «Йде Великдень по землі, в великодні дзвони дзвонить»

Немає коментарів:

Дописати коментар