четвер, 20 квітня 2017 р.

Весняний автоГРАФ «Твоє ім’я - зірчаний шлях»

20 квітня - день народження нашої землячки, відомої української поетеси – Ганни Світличної. Павлоградська центральна бібліотека, яка носить її ім’я, запросила юних павлоградців з ЗОШ №17, на весняний автоГРАФ «Твоє ім’я - зірчаний шлях», щоб разом переосмислити життєвий та творчий шлях поетеси.


Бібліотекар, Галина Вовк, запропонувала всім на мить зупинитись і взяти до рук «Незакінчену повість» Г. Світличної та спробувати наблизитися до розуміння її життя, напитися з її поетичного джерела. Допомагала їй чарівна Джахнаві Дмитрієва, яка читала присутнім уривки з цієї повісті. 
Всіх вразив високий мистецький рівень виступу юних учасників естрадного театру «Елен». Подарунком від них стали музичні перформанси на вірші поетеси «Дівчина Муза», «А що мені, мамо, лихо?» та ін.
Ніжність, світлий смуток, захоплення навіяли на глядачів вірші «Давайте покинемо скипень», «На нас обох лежить печать» у виконанні творчого дуету військослужбовця Тараса Шевцова та студентки медучилища Ірини Ярошук. 
«Вільний мікрофон» став яскравим доповненням творчого заходу. Всі бажаючі мали змогу почитати глядачам улюблені вірші Г. Світличної.
Сумна меланхолія, просвітленість, теплота спілкування, яка єднає всіх – ось ті настрої, які подарувала слухачам поезія нашої землячки. Закінчилася зустріч колективним читанням вірша Г. Світличної «Від ясних зір і тихих вод».

Немає коментарів:

Дописати коментар