неділю, 10 вересня 2017 р.

Літературна студія ім. Шутя


 10 вересня у читальному залі бібліотеки, літературна студія ім.Шутя згадували творчість чудової поетеси Белли Ахмадуліної. Керівник студії Дзюба С. розповів безліч цікавих фактів з життя, та творчості поетеси. Також звучали вірші Ахмадуліної у виконанні членів студії.
Поетеса Белла Ахмадуліна увійшла в російську літературу на рубежі 1950-1960-х років, коли виник масовий інтерес до поезії, причому не стільки до друкованого, скільки до озвученого поетичного слова. Багато в чому цей «поетичний бум» був пов'язаний з творчістю нового покоління поетів - так званих «шістдесятників». Одним з найбільш яскравих представників цього покоління стала Белла Ахмадуліна, яка зіграла разом з Андрієм Вознесенським, Євгеном Євтушенком і Булатом Окуджавою величезну роль у відродженні суспільної самосвідомості в країні в період «відлиги».
Початок літературного шляху Белли Ахмадуліної припав на час, коли були живі і активно працювали Борис Пастернак, Анна Ахматова і Володимир Набоков - корифеї російської літератури XX століття. У ці ж роки увага суспільства була прикута до трагічноъ долы і творчої спадщини Осипа Мандельштама і Марини Цвітаєвої. Саме Ахмадуліній випала нелегка місія підхопити поетичну естафету з рук великих попередників.

Немає коментарів:

Дописати коментар