вівторок, 23 січня 2018 р.

Відбувся круглий стіл до Дня Соборності України

До Дня Соборності України 22 січня у читальному залі відбувся круглий стіл на тему «100 років проголошення державності. Чи врахували ми помилки минулого?»
Керівник культурологічного клубу «Українська цивілізація» М. Заремба виступив з промовою до присутніх і додав що:
- Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною. Соборність для України – це єдність багатоманітності, об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська ідентичність. Акт Злуки був глибоко детермінований історично і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням їх самоідентифікації, становлення політичної нації.
День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Переконані, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар