четвер, 24 жовтня 2013 р.

Година пам`яті "Пам`ять про героїв невмируща"

Все это было много лет назад
Но и сейчас об этом помнить стоит.
А вам, живые, в памяти хранить
Навеки славу земляков – героев.

В вересні місяці цього року наше славне місто святкувало 70-ти річчя визволення Павлограда від німецько-фашистських загарбників. 
Бібліотекар мистецько-краєзнавчого відділу Вовк Г. М. підготувала годину пам`яті «Пам`ять про героїв невмируща», присвячену подіям, які відбувалися в нашому місті і регіоні 70 років тому. 24 жовтня в Інтернет–центр ЦМБ були запрошені учні ЗОШ №2 та ЗОШ №17, студенти Західно-Донбаського ліцею, яким було продемонстровано документальний фільм: «Серце України. Павлоградська увертюра». Цей фільм присвячено визволенню Павлоградщини в ході Донбаської операції, він є першою частиною п`ятисерійного циклу «Серце України». Документальний фільм: «Серце України. Павлоградська увертюра», продюсером якого виступив віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул, отримав перше місце у номінації «Краща публіцистична програма до 70-ти річчя Великої Перемоги на Міжнародному фестивалі телерадіопрограм «Калинові острови». Присутні змогли почути і побачити учасників і очевидців тих далеких подій. 
Плин часу не зупинити і скоро вже нікому буде розповісти про ту страшну війну, відходить у вічність покоління Перемоги. Такі фільми допомагають сучасному поколінню зберегти правдиву історію і донести до нащадків кожний подвиг, кожну сльозу наших дідів і прадідів в роки війни. 
По закінченні фільму до молодих, юних павлоградців звернулася бібліотекар Вовк Г. М. з проханням не забувати дивитися такі фільми. Через ці фільми до них звертається минуле із війни. Воно завжди буде хвилювати живих. Щоб побудувати світле майбутнє потрібно знати минуле про своїх героїв-земляків, про їх безмірну мужність і подвиг в тій найжорстокішій, найкровопролитнішій війні ХХ століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар