понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Історична година “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!”

14 жовтня у світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День козацтва. До цієї дати у читальному залі ЦМБ була проведена історична година “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!”, для учнів 7-Б класу ЗОШ №17. Бібліотекар розповіла про те, що козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. 
На захід завітав Бакала Сергій – тренер школи бойового гопака «Хорс», який цікаво розповів про історію козаків на Україні, та чому Святу Покрову запорожці вважали своєю покровителькою, а значить, і хоронителькою всієї України. 
Бібліотекар Редька Ганна запропонувала переглянути фільм «Чайчині діти». До уваги присутніх була оформлена ілюстрована виставка “Козацькій славі жити у віках». На виставці представлені книги і журнали про життя, побут та військові походи козаків. Бібліотекар щиросердно побажала всім козацького здоров’я, невичерпної енергії і пориву, наснаги у відродженні кращих національних традицій, плідної праці на благо народу, задля світової слави України.

Немає коментарів:

Дописати коментар