вівторок, 1 жовтня 2013 р.

День інформації "Шануймо старість"

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку. З нагоди свята, 1 жовтня, у відділі абонементу ЦМБ був проведений день інформації "Шануймо старість". 
Організовано експрес-виставку "І лягли на коси сивиною мудрість і зачаяна любов", де представлені книги та періодичні видання, що містять інформацію на всі смаки та уподобання: "Фітотерапія" Є. Товстухи, "Людина. Сім'я. Україна" С. Геника, "Книга духовної мудрості" М. Дочинця, "Законодавство України про пенсійне забезпечення"; цікаві життєві історії, розповіді про людські долі пропонують журнали "Жінка", "Країна", "Пенсія", "Історії з життя". 
Також працівники відділу абонементу відвідують вдома читачів, які багато років були нашими користувачами, а сьогодні, на жаль, за станом здоров'я та через статечний вік уже не можуть приходити у бібліотеку. Та бажання читати залишається у них великим. Сподіваємось, що книги будуть їм в радість. 
Як говорить прислів'я: "Коли відходить старша людина – зникає ціла бібліотека". Літні люди є посередниками між минулим, сьогоденням і майбутнім. Їхні мудрість і досвід складають основу будь-якого суспільства. Отож, звернімо увагу на тих, кому зараз важко. Пригорнімо своїх стареньких дідусів і бабусь, допоможімо старшим сусідам, яким, можливо, потрібна наша підтримка. Словом – проявімо увагу і милосердя. Адже ми - люди, і маємо про це пам'ятати.

Немає коментарів:

Дописати коментар