понеділок, 30 вересня 2013 р.

Фестиваль-мікс "Бібліофест"

Щорічно 30 вересня Україна святкує Всеукраїнський день бібліотек. 

Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії (мудрості) відзначається це свято. Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою, бо без книги нема знань, поступу вперед. Вітаємо усіх зі світом і запрошуємо до бібліотеки!
Ліб-моб "Моя бібліотека"
На честь Всеукраїнського дня бібліотек в багатьох книгосховищах стало традицією влаштовувати різноманітні святкові акції і заходи, присвячені урочистому дню. До участі в цих культурних заходах можуть бути залучені як співробітники бібліотек, так і прості читачі, які цього дня вирішили відвідати книгосховище. З нагоди свята вручаються грамоти і вшановуються найвидатніші бібліотекарі, а також проходять різноманітні виставки. 
Центральна міська бібліотека м. Павлограда 30 вересня провела фестиваль-мікс «Бібліофест».
Розпочалась програма ліб-мобом «Це моя бібліотека». Під час якого бібліотекарі роздавали перехожим яскраві різнокольорові повітряні кульки з емблемою бібліотеки. 
Екскурсія "Невідома бібліотека":
юнацький відділ
Екскурсія "Невідома бібліотека": фойє
Для тих хто хоче знати як до нас потрапляють книжки, де і як вони живуть, як потрапляють до читачів і як повертаються від них? Був проведений ряд екскурсій «Невідома бібліотека»
Відвідувачів дорослого абонемента чекала незвичайна акція - «Скільки важить твоя книга». Кожен читач міг зважити обрану їм літературу і записати вагу на вимірювальному стенді. Всього за час акції було видано 95 кг літератури. 
Прикрашенням заходу була виставка фарфорових ляльок «Її величність лялька». Маленькі творіння ручної роботи припали до душі усім відвідувачам, кожному з них було цікаво дізнатися історію представлених героїнь. Авторка виставки – Яглінська Ольга Миколаївна, займається колекціонуванням ляльок більше десятки років. 
Акція "Скільки важить твоя книга"
дорослий абонемент
В інтернет-центрі було проведено урочисту гру “Що? Де? Коли?” «Країна якої немає на мапі», присвячену Дню бібліотек. В грі змагалися 4 команди: 
“По Фрейду”
“Дрифт”
“Драйв”
“Ларец Секретов”
Як не складно здогадатися, питання були присвячені бібліотечній тематиці, а також відомим письменникам. 
Перемогу здобула команда “Ларец Секретов”. 
Яглінська Ольга Миколаївна -
колекціонерка ляльок:
мистецько-краєзнавчий відділ
Відвідувачі Інтернет-центру мали змогу переглянути презентаціюНайкрасивіші бібліотеки світу”. Цікаві факти про бібліотеки зі всьго світу, яскараві фотографії, дивовижні ідеї архітекторів та довга історя древніх бібліотек - все це дуже сподобалося всім, хто відкривав Презентацію. 
Під час дублер-шоу «Бібліотекар на годину», що відбувся на юнацькому абонементі, всі бажаючі дізналися таємниці професії і все, що ховається по ту сторону бібліотечної кафедри.
Молоді користувачі на виставці
фарфорових ляльок
у мистецько-краєзнавчому відділі
Протягом дня на імпровізованому «Читацькому паркані»у фойє бібліотеки приймалися побажання і привітання від усіх читачів. Тут же всіх відвідувачів зустрічав «Бібліотекар» (інсталяція за картиною Джузеппе Арчімбольдо «Бібліотекар».
Фіналом фестивалю був конкурс між учасниками літературних клубів літературне фехтування «У зорепадах слів і ягодах калини» ( до Міжнародного Дня людей похилого віку).
У конкурсі приймали участь 4 команди. Переможців конкурсу визначило поважне журі. Їми стала команда «Веселка».
Перегляд віртуальної екскурсії
"Найкрасивіші бібліотеки світу":
Інтернет-центр
Гра "Країна, якої немає на мапі":
Інтернет-центр
Дублер-шоу "Бібліотекар на годину":
юнацький абонемент
Дублер-шоу "Бібліотекар на годину":
юнацький абонемент
Інсталяція за картиною Джузеппе Арчімбольдо "Бібліотекар":
фойє
"Читацький паркан" для побажань:
фойє
Конкурс "Привітання" від команди "Радуга"
Конкурс "Привітання" від команди "Радуга надежды"
Бібліодефіле команди "Братство по слову"
По закінчені гостей і учасників конкурсу було запрошено до “солодкого столу”.

Немає коментарів:

Дописати коментар