четвер, 12 вересня 2013 р.

Через серце і розум

12 вересня в мистецько-краєзнавчому відділі ЦМБ пройшов вечір-спогад «Через серце і розум» (до 80-ти річчя з дня народження Дмитра Федоренка). Цей захід став завершальним етапом циклу заходів, проведених в місті, з нагоди святкування ювілею Д. Т. Федоренка – почесного громадянина м. Павлограда, кандидата педагогічних наук, автора понад 400 наукових творів. 

Усе своє життя ця людина вклонялася добру, мала його за кредо, і сама чинила по-доброму, по-людському. 25 років він прожив в нашому місті і залишив тут такий слід, ніби працював не один чоловік, а добрячий взвод несамовитих, затятих, самовідданих.
На вечір було запрошено учнів ЗОШ № 17. Присутні з цікавістю прослухали розповідь бібліотекаря відділу - Вовк Г. М. про життя Дмитра Федоренка в Павлограді, його добрі справи на ниві педагогіки, переглянули відеоролик, присвячений Федоренку, послухали вірші М.Шутя, легенди про Івана Сірка, які були опубліковані, завдяки цій прекрасній людині. А викладач школи № 17, Фандій В. О., поділилася спогадами про Федоренка за часів її навчання в Криворізькому педагогічному університеті.
Отакий наш, невтомний у праці земляк, який у свій час багато зробив для розвитку духовного і культурного життя нашого міста. В цьому році 5 вересня йому б виповнилося 80 років. З особливою теплотою Дмитро Федоренко завжди згадував свій павлоградський 25-ти річний період: дитбудинок, різні школи і вчителів, де і з ким працював, вихованців, учнів, друзів, яких у нього залишилося багато у Павлограді. То ж і ми маємо пам`ятати і згадувати добру людину, педагога, вихователя - Дмитра Тимофійовича Федоренка і дякувати йому за невтомну працю.

Немає коментарів:

Дописати коментар