вівторок, 10 вересня 2013 р.

Екскурсії

Вересень – особливий місяць. Особливий для бібліотеки не тільки тому, що 30 вересня наше професійне свято, а й тому, що осінь – це пора екскурсій для студентів-першокурсників, для нових читачів і головне завдання бібліотекаря, що називається «підхопити на гачок» цю молодь. Тобто розповісти, показати, зацікавити, можливо, здивувати, донести всі бібліотечні «родзинки», які ми можемо їм запропонувати.


Посмішка на обличчі, цікава розповідь, жарт і невимушена атмосфера спілкування мають бути присутні, тому що перше враження особливо важливе. Нам є чим зустріти і здивувати сучасного вибагливого відвідувача. 
Зазделегідь ми домовляємося з викладачами технікуму передзвонюємо і уточнюємо день та годину проведення екскурсії. Для кожної аудиторії ми готуємо найцікавішу, найкориснішу для них інформацію про бібліотеку. Якщо це студенти-першокурсники – обов’язково повідомляємо про можливість безкоштовно працювати в мережі Інтернет, а також хто має власний ноутбук - бездротовий доступ до мережі WiFi, спілкуватись по скайпу, отримати допомогу нашого консультанта, розповідаємо про оновленний відділі юнацького абонементу. Що на блозі бібліотеки завжди можна знайти інформацію про презентації, зустрічі з відомими, талановитими людьми Павлограда.
Для школярів буде цікавим ознайомлення із стародруками та цінними виданнями. 
Ми запрошуємо екскурсантів відвідувати виставки та майстер-класи.
У ході подорожі по бібліотеці, ми пропонуємо переглянути тематичні виставки літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар