неділю, 6 квітня 2014 р.

Міжнародний асинхронний турнір "Зелена сова - 2014"

Для того щоб взяти участь у порятунку природи не обов’язково відправлятися в експедицію в Антарктику або працювати волонтером в одній з численних природоохоронних організацій. Можна вести і просвітительську діяльність, яка важлива тим, що бореться не з наслідком проблеми, а з причиною. Екологічні катастрофи 20-21 століть – насамперед результат відсутності повноцінного екологічної освіти і виховання. А ще, важливо розуміти, що ніякими державними кордонами не відгородиться від загальнолюдських екологічних проблем. 

Цей турнір, традиційно проводить оргкомітет у складі Україна – Росія. Ми живемо на одній планеті, тому екологічні катастрофи планети Земля  це наші спільні проблеми, і які б ні були розбіжності між народами, що населяють цю планету, нас поєднує прагнення дихати чистим повітрям, пити чисту воду, відпочивати на чистій природі. А для цього, необхідно об’єднатися і зберегти унікальну природу нашої унікальної планети для майбутніх поколінь!

Турнір проводиться з метою привернення уваги до екологічних проблем сучасності на міжнародному рівні; стимуляції рішень проблем охорони навколишнього середовища, популяризації форм діяльності дослідницького характеру, популяризації інтелектуальної діяльності як форми дозвілля серед молоді і дорослих.
Засновниками турніру з боку Республіки Башкортостан є: Республіканська асоціація ігрових технологій «Интеллум» і Клуб інтелектуальних ігор Башгу, Академія наук Республіки Башкортостан, Фонд підтримки і розвитку науки РБ, Республіканський дитячий еколого-біологічний центр при Міністерстві освіти Республіки Башкортостан. Засновниками турніру з боку України є Одеський Національний університет ім. І. І. Мечникова, клуб «Ерудит» (Одеса), також за підтримкою Всесвітній фонд дикої природи (WWF) в Україні.

У грі взяли участь школярі, студенти та молоді вчені з більш як 60 міст шести країн світу. Від нашого міста залучились три команди "Джерело", "Клод Моне" та "По Фрейду". 6 квітня вони змагалися за звання найерудованіших та найрозумніших. Після турніру керівник клубу Л. Балаба запропонувала розваги з екологічної тематики: кросворди, загадки, вікторини. Члени клубу із задоволенням погодились та жваво і цікаво провели час.

Немає коментарів:

Дописати коментар