понеділок, 28 квітня 2014 р.

Бібліо-сутінки “Мексикано-паті”

23 квітня Павлоградська міська централізована бібліотечна система провела маштабну міську акцію “БібліоPrimochka” в рамках Всеукраїнської молодіжної бібліонії “Книгою призначена зустріч”, яка організована Державною бібліотекою України для юнацтва (м. Київ).
Нагадаю, 23 квітня під егідою ЮНЕСКО, відзначається Всесвітній день книги й авторського права. Саме з цієї нагоди у всіх публічних бібліотеках міста після закінчення робочого дня о 18.00 розпочалися цікаві пізнавально-розважальні програми для молоді. Так всі, хто відвідав бібліотеки цього вечора, стали учасниками яскравого “Мексикано-паті” у центральній міській бібліотеці, розшукували скарби у надвечірньому шоу “Свистати всіх в бібліотеці” в центральній дитячій бібліотеці, переконалися, що можна цікаво та корисно розважитися в “Бібліотеці замість дискотеки” у бібліотеці-філії № 2, з’ясували, що “Вся справа в капелюсі” у бібліотеці-філії № 6 для дітей, весело провели “Книжкове безсоння” у бібліотеці-філії№ 3. Відвідувачів бібліотеки-філії№ 4 зачарували аж до півночі “Магічні сутінки в бібліотеці”, а всі “Хто хоче святкувати, на бібліоніч мав завітати” ввечері у бібліотеку-філію № 5.
Гості бібліотек цього вечора відвідали численні майстер-класи з паперопластики, малювання, гри на гітарі та складання віршів, танцювали та дефілювали у чудернацьких капелюхах, стали учасниками молодіжних перформенсів, музичних та поетичних квартирників, ігроманили у різноманітні квест-ігри, інтернет-вікторини, літературні лото, відвідали нічні кіносеанси, фотографувалися у прерії серед велетенських кактусів, запускали ліхтарики у нічне небо, куштували страви національної мексиканської кухні, частувалися смаколиками з чаєм та кавою. Одним словом – кожен знайшов собі заняття за смаком, нудьгувати та шкодувати про згаяний час було ніколи.
Надовго запам’ятають відвідувачі центральної міської бібліотеки першу в місті тематичну максиканську вечірку. Яскравий антураж приміщень у мексиканському стилі, спеціальне освітлення, запальні мексиканські ритми звідусіль вразали всіх, хто тільки переступив поріг бібліотеки в середу ввечірі. Дві красуні Почіта та Хуаніта у стилізованому вбранні залюбки “посвятили” всіх у почесні мексиканці, подарувавши шийні хустки справжнім мачос та яскраві квіти у волосся прекрасним сеньоритам і гостинно запросили всіх амігос позмагатися у влучності разом із сміливим Зорро, героєм книги І. Альєнде, навчитися танцювати звабливу самбу разом з танцюристами колективу “Аллегро”.

А далі у долині “Ель сабіо індіо” п’ятірка мексиканців-хакерів швидко розшукала справжні скарби в Інтернеті та поділилася зі всіма знаннями з історії, географії, народознавства Мексики. На мексиканській кухні вечірники “готувати” гострі традиційні страви з лимоном та квасолею, у “Лінда каса де” (милому домі) дізналися про звичаї ацтеків – корінного населення Мексики. І нарешті, подолавши всі випробування у прерії, справжні павлоградські “мексиканці” мали можливість відпочити у фієста-залі: в махіто-барі “Ель койот” пригоститися напоями та закусками, послухати чарівні мелодії мексиканських гітар у виконанні колективу гітаристів Палацу творчості дітей та юнацтва, навчитися створювати диво власними руками – чудові паперові квіти кактуса, який “розквітнув” під час вечірки. А потім у фієста-залі залунали бардівські пісні та вірши у виконанні учасників творчого об’єднання “Дощ”, під керівництвом С. Урсуляка. Всі гості від 3 до 18 років із задоволенням слухали виступи молодих поетів і музикантів, прийняли участь у майстер-класі з написання пісні. Наприкінці “Максикано-паті” народилася нова пісня про дружбу і весну на слова та музику, складені присутніми. Учасники творчого об’єднання пообіцяли, що запишуть пісню та виконуватимуть її у своїх концертах, підкреслюючи, що створена вона саме у бібліотеці.


Немає коментарів:

Дописати коментар