пʼятницю, 14 березня 2014 р.

Музично-поетичний салон до Всесвітнього дня поезії “Песни любви”

21 березня, за рішенням Юнеско, відзначається Всесвітній день поезії. “Поезія, – йдеться в рішенні ЮНЕСКО, – може стати відповіддю на найгостріші і найглибші духовні питання сучасної людини – але для цього необхідно привернути до неї якомога більше суспільної уваги”. Сила поезії безмежна. Вона розкриває нам безмежні обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, життя, особисті радощі й негаразди. З цієї нагоди, Центральна міська бібліотека разом з бібліотекою місцевого технікуму, провела музично-поетичний салон “Песни любви”. Гостями салону стали любителі і шанувальники красного слова, що цінують і розуміють силу поезії, так звані “поетичні метри” літературно-музичної студії “Культурне єднання” – Кучеровський О., Вітковський О., Рильська О., Цимбал Н., Тимонов Д., Гончаренко Г., Гончар О., Андрєєва Н., Давиденко Ю. та ін. Студійці – люди, різні за віком і поглядами на поезію та музику. Проте, всіх їх об’єднує пристрасть до творчості. 
Це чарівне дійство захопило і полонило всіх присутніх своєю чуттєвістю та романтичним настроєм. За тематикою твори були різноманітними: від одвічної теми кохання до банальної повсякденності. Окрім віршів: “Ти мені потрібна”, “Не помирай кохання” (Вітковський О.), “Мій Павлоград”, “Свято весни” (Рильська О.), “Батьківщина” (Цимбал Н.), “На дачі”, “Моє місто” (Гончар Г.) зі сцени лунали пісні “Квіти матері” (Давиденко Ю.), “Поки ще грає скрипка”, “Пісня про Павлоград” (Кучеровський О.), “Падає сніг”, “Закрутило, замело” (Гончаренко О.), “Перше кохання”, “Щастя від кохання” (Андрєєва Н.) та байки у виконанні Тимонова Д. Родзинкою дійства став виступ відомого поета і барда Павлограда – Урсуляка С. У його виконанні прозвучали пісні “Кохана” і “Ніжність”. Кожен автор намагався привнести щось своє там, де здавалося б, вже все сказано. 
У сучасному прагматичному світі часом так не вистачає звичайних мрійників, нових ліричних героїв і музично-поетичний салон “Песни любви” літературно-музичної студії “Культурне єднання” довів, що у Павлограді багато творчих людей. Було несподівано і приємно! Як і завжди в такому випадку, не хочеться розходитися. Єднання душ з Поезією та Музикою відбулося...

Немає коментарів:

Дописати коментар