неділю, 9 березня 2014 р.

Вечір “На вічному шляху до Тараса”

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і надзвичайного таланту, що здобула світову славу. А його поетичне слово – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює людську душу.

Нині вся українська спільнота вшановує пам’ять видатного сина українського народу. 9 березня в читальному залі ЦМБ було проведено тематичний вечір, присвячений 200-річчю з дня народження Т. Г. Шевченка “На вічному шляху до Тараса”, за участю культурологічного клубу “Українська цивілізація”. Цього дня зібралися всі, хто шанує Шевченкове слово, хто керується його духовними заповідями, хто по праву вважає його пророчу творчість мудрістю нації.
Керівник клубу Заремба М. розповів присутнім про тяжке кріпосницьке життя малого Тараса, про його поневіряння в наймах, любов до малювання та написання віршів. Чуйно, лірично, з великим надхненням читала вірші Кобзаря колишній викладач музичної школи № 2 Землянська – Тимочко З. С., пісні на слова Т. Г. Шевченка виконала павлоградська поетеса і композитор Жанна Арішака .
Помітне пожвавлення настрою своїм виступом привнесли учасники молодіжного естрадного театру “Елен”, виконавши уривок з поеми “Гамалія” Т. Г. Шевченка.
З піднесенням та особливим відчуттям художнього слова читала вірші Степаненко А. Пам’яті Великого Кобзаря присвятили свої виступи: Люлько Г., Степаненко В. та інші гості бібліотеки.
До уваги присутніх працівники ЦМБ провели огляд літератури, представленої на виставці “Ім`я просте – Тарас, а велич і душа глибинна”.
Емоційною кульмінацією зустрічі стало спільне виконання всіма присутніми улюбленої пісні на слова Т. Г. Шевченка “Реве та стогне Дніпр широкий”.

Немає коментарів:

Дописати коментар