понеділок, 8 грудня 2014 р.

Міжвідомча науково-практична конференція «Бібліотека ХХІ століття: сучасні аспекти та трансформаційні процеси в умовах побудови інформаційного суспільства»

В нас є чому повчитися!
Багаторічний новаторський підхід до організації інформування громади, постійний розвиток закладу відповідно до вимог часу, ініціативний творчий колектив зробили Павлоградську міську централізовану бібліотечну систему
(ЦБС) визнаним авторитетом у бібліотечній справі регіону. Павлоградські бібліотеки надають сучасні, затребувані у громаді послуги,ведуть активну культурно-освітню роботу,сприяють створенню загального позитивного іміджу міста.
Тому вибір міської бібліотеки як бази для проведення обласного семінару-тренінгу для бібліотекарів відділів комплектування і обробки літератури та бібліографів міських та районних ЦБС у листопаді цього року зрозумілий. Обласні заходи з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників наше місто приймає вже другий рік поспіль. У 2013 році центральна дитяча бібліотека також приймала колег зі всієї області. За професійну майстерність та зразкову підготовку до обласного семінару колектив ЦБС відзначено на обласному рівні.
2-3 грудня про досвід та інноватику в роботі павлоградських книгозбірень в
Дніпропетровській обласній універсальний науковій бібліотеці (ДОУНБ) ім.Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія розповідала методист ЦБС Т.Борисенко під час міжвідомчої науково-практичної конференції «Бібліотека ХХІ століття: сучасні аспекти та трансформаційні процеси в умовах побудови інформаційного суспільства». Форум з нагоди 180-річчя головної бібліотеки області зібрав понад 60 фахівців бібліотечної галузі області.
Традиційно наприкінці року підбиваються підсумки культурних акцій та інформаційних проектів. Роботу павлоградських бібліотек знову високо оцінено методичним центром. Колектив міської ЦБС нагороджений відзнакою Голови Дніпропетровської бібліотечної асоціації за популяризацію творчості Кобзаря, впровадження інноваційних форм інформаційно-просвітницької роботи серед громади м.Павлограда у рамках Шевченківського літературного фестивалю «От де, люде, наша слава, слава України!», який проходив впродовж року у публічних бібліотеках Дніпропетровщини.
Високий рівень професіоналізму бібліотечних кадрів Павлоградської міської
ЦБС відзначений також і під час нагородження учасників обласного конкурсі буктрейлерів «Тарас Шевченко в кадрі». Наша бібліотечна система надала найбільшу кількість конкурсних робіт - 7 буктрейлерів за творами Т.Шевченка.
Підсумки року 2014 підведено… Але бібліотекарі Павлоградської міської не збираються «почивати на лаврах». Вже розробляються цікаві проекти для реалізації у наступному році. Намічені нові шляхи взаємодії бібліотеки і громади. Наших давніх друзів та нових користувачів чекає багато сюрпризів.
Отже, до зустрічі в бібліотеці!
Методист Павлоградської міської ЦБС Борисенко Т.

Немає коментарів:

Дописати коментар