понеділок, 6 квітня 2015 р.

“Чарівниці” на Фестивалі писанок


Великдень – «Великий день» для єдності родини, це час, коли рідні та друзі ходять один до одного на гостини, збираються за урочистим столом. Відчути справжню святкову атмосферу, зануритися у давні народні звичаї можна було 5 квітня в сквері Т. Г. Шевченка, де проходив перший фольклорний фестиваль писанок “Мир, добробут та щастя всій родині”. Фестиваль писанок перший такий арт-проект у нашому місті. Аматорські колективи, майстри декоративно-прикладної творчості дивували своїм мистецтвом всіх охочих.
Не лишилася осторонь цього фестивалю і Павлоградська центральна бібліотека. На фестивалі був задіяний клуб народних умільців “Чарівниця”, який уже не один рік працює при бібліотеці. Святкове різнобарв’я з майстерно вишитих нитками та бісером ікон, пасхальних серветок, рушників та доріжок створили – Мирослава Мартинюк, Валентина Вареник, Людмила Гайфутдінова, Любов Міщенко, Галина Чумак. Майстерно вишиті роботи вразили всіх до глибини душі, викликали неабияке захоплення.
Надія Носач та її донька Оксана Трофімчук надали можливість жителям та гостям міста зануритись у казковий та дивовижний світ художньої авторської ляльки, а Мирослава Мартинюк презентувала колекцію своїх писанок, з традиційними та авторськими візерунками, де кожна робота – це ідея, мрія та історія.
Виставка “Подих весни”, підготовлена до фестивалю бібліотекарем Галиною Вовк, ознайомила учасників свята з традиціями святкування Великодня, розкрила походження писанки, одного із найважливіших символів цього свята в Україні.
Гамірно і весело було на фестивалі. Це був справжній осередок творчості, натхнення і доброти. Свято запалило іскру радості, добра, щирості у душі кожного глядача.

Немає коментарів:

Дописати коментар