вівторок, 18 червня 2024 р.

«Яку пресу почитати, щоб від стресу не страждати»

Емоції, як і слова, дають нам інформацію про те, як ми сприймаємо світ і людей навколо. Емоції можуть показати, що нам найбільше болить, у яких ситуаціях ми почуваємося найбільш вразливими та куди треба найперше спрямувати свою увагу, наголошує американська психологиня, керівниця центру психічного здоров’я «Розірви коло травми» Маріель Буке.
У статті «Три вправи, які допоможуть приборкати емоції», надрукованій у 11 номері газети «Здоров’я і довголіття», психологиня поділилася трьома ефективними техніками, які допоможуть контролювати емоції.
Спокійне дихання протягом п’яти хвилин. Щонайменше хвилина (в ідеалі – п’ять) повільних вдихів і видихів – ефективний спосіб знизити надмірну емоційну реакцію.
Розгойдування з боку в бік. Коли ми розгойдуємо своє тіло, це стимулює реакцію розслаблення. Такі дії нагадують заколисування, адже саме це ми робимо з немовлятами, щоб вони заспокоїлися та заснули. Той самий принцип працює й для нервової системи дорослих.
Мугикання низьким голосом. Звучання голосу дуже глибокого, низького тону допомагає нам розслабитися та відчути себе в більшому спокої. Це не потрібно робити довго, достатньо однієї пісні. Можна обрати одну пісню й замість того, щоб співати слова, просто мугикати її низьким голосом. Такі прості дії перепрограмовують наш мозок, і в довгостроковій перспективі наше тіло запам’ятовує цей стан емоційної безпеки та спокої.
Покращити свій емоційний стан та нормалізувати сон допоможе, як стверджує газета «Здоров’я та довголіття», липовий чай. У 11 номері цього видання, у статті «Липовий чай допомагає нормалізувати сон», мова йде про чай з квіток липи, відомий своїми цілющими властивостями. Тому його добре включати в свій раціон і пити 2-3 рази на день курсами по 2-3 тижні. Він знімає стрес, покращує сон і настрій. Липовий чай містить речовини, що чинять заспокійливу дію. Тому його варто пити перед сном. Біологічно активні речовини, які містяться в напої, зміцнюють імунну систему й зменшують запальні процеси в організмі, особливо у разі застуди. Липовий чай містить поліфеноли, які стимулюють вироблення шлункового соку й активізують перистальтику кишківника. Липовий цвіт містить кверцетин і рутин, які покращують еластичність судин.
Бережіть себе і своє ментальне здоров’я! А газети та журнали, які отримує Центральна міська бібліотека, допоможуть вам у цьому! Ми запрошуємо усіх бажаючих відвідати бібліотеку і поринути у цікавий світ періодики

Немає коментарів:

Дописати коментар