пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Зустріч “Гірка пам'ять: Афганістан болить у наших душах”

15 лютого виповнюється 25 років з того часу як контингент радянських військ назавжди покинув Афганістан. На жаль, не кожен із наших співвітчизників – українців повернувся. Та нині, всі ми, повинні значну увагу приділяти тим, хто переміг у тяжкій афганській війні, хто вистояв і повернувся на свою Батьківщину. 
13 лютого в читальній залі ЦМБ пройшла зустріч з колишніми воїнами інтернаціоналістами, учасниками бойових дій в Афганістані, прикордонниками, а нині активними учасниками кімнати бойової слави прикордонних військ Ради Ветеранів міста Павлограда. На зустріч були запрошені учні ЗОШ № 17 і жителі міста. 
Бібліотекарі Путрова Н., Вовк Г. провели зустріч “Гірка пам'ять: Афганістан болить у наших душах” з мультимедійною підтримкою. На екрані під пісню “Там за річкою” демонструвались кадри воєнної хроніки 1979-1989 рр. Перед присутніми виступили: керівник кімнати бойової слави прикордонних військ – Іваниченко І., підполковник прикордонних військ – льотчик Трофимов В. Вони поділилися своїми спогадами про афганську війну, про мужність і героїзм наших солдат, в тій чужій війні. Присутні, затамувавши подих, слухали ці виступи і вшанували пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах хвилиною мовчання.
На закінчення бібліотекарі подякували учасникам кімнати бойової слави прикордонних військ за цікаву розповідь юним павлоградцям і допомогу в проведенні заходу, а також вручили їм подяку від колективу бібліотеки.
Час не зупинити. Залишається в історії війна в Афганістані… і дай Бог, щоб вона була останньою.

1 коментар: