четвер, 27 лютого 2014 р.

Персональна виставка “Вічна пісня барв і кольорів, неповторна музика натхнення”

Проходять роки, змінюються покоління, а мистецтво вишивки як і раніше зачаровує нас своєю таємничістю та вишуканістю. Що ж таїть у собі це мистецтво? Чому ми не залишаємось байдужими перед хрестиками та ромбиками, що сплітаються гамою душ, почуттів та переживань? Відповідь одна – гостра потреба у відродженні Душі. Душі людини, родини, нації. 
Мистецтво прикрашати тканину вишивкою дуже популярне в сучасному світі. Вишивка стала своєрідним брендом сучасного рукоділля, вона переживає новий розквіт, нею захоплюється все більша кількість людей, незалежно від віку, статусу і вибраної професії.
27 лютого чарівна жінка, талановита майстриня, учасниця клубу народних умільців “Чарівниця”, який працює при мистецько-краєзнавчому відділі ЦМБ – Киба Світлана Олександрівна запросила всіх бажаючих на відкриття своєї першої персональної виставки вишитих робіт
“Вічна пісня барв і кольорів, неповторна музика натхнення”. В залі було сонячно від краси вишиваного вернісажу, який підготувала майстриня до свого свята. Результатом творчої і натхненної праці стали – 34 вишиті картини, 8 рушників, безліч серветок, вишиті сорочки. Гості свята мали щасливу нагоду споглядати на світ, яскравий за фарбами і дивовижний за красою та неповторністю. Ведуча свята, бібліотекар Вовк Галина Михайлівна, провела екскурс по вишиваному вернісажу, знайшла гарні слова про кожну з вишитих робіт Світлани Олександрівни. Гостей зачарували вишиті полотна жінок: “Мадонна Літта”, “Лопухіна”, “Балерина”, “Сумна полонянка”, зимові і осінні пейзажі, квітковий рай: “Іриси”, “Нарциси”, “Кошик з трояндами”, картини за мотивами художників Васнєцова “Три богатирі”, Шишкіна “Ранок в лісі”, О. Кота “Гроза”, неповторні, за красою і орнаментом, весільні рушники. Привернули до себе увагу і в’язані речі майстрині. 
На святі панувала душевна атмосфера. Майстриню привітати зі святом завітали соратники по клубу, павлоградська поетеса – Світлана Кузіна, учні ЗОШ № 17 на чолі з вчителями української мови та літератури – Гордієнко Н. А. та Лавриненко О. Ф. В їх виконанні прозвучали вірші та українські народні пісні. Гості з задоволенням послухали пісні у виконанні павлоградської співачки та композитора – Марини Урсуляк. 
Не можна було за такий короткий час показати всю велич і красу вишивки. Створивши щось гарне, людина переживає радість від своїх умінь
і сил. Завдяки цьому виникає потреба створювати і створювати ще. Ведуча Вовк Г. М., ще раз від усього серця, привітала Кибу С. О. з її маленьким святом і побажала їй творчої наснаги. А всім, хто переглянув її вишивану галерею побажала взяти до рук голку і відчути себе чарівником. А з допомого чарівної голки і кольорової нитки вишити хоча б малесеньку квіточку на своїй хусточці і взяти собі в допомогу червоний колір – від сонця, чорний – від землі, зелений – від трав і листя, жовтий – від місяця і зір, синій – від неосяжного неба.

Немає коментарів:

Дописати коментар